Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platformele de responsabilitate socială ale MOL România fac diferența

0

MOL România împlinește anul acesta 20 de ani de prezență în România, două decenii în care compania s-a dezvoltat sustenabil alături de comunitățile din care face parte. De fapt, succesul nu trebuie măsurat doar din perspectivă financiar-economică, prin raportare strictă la indicatori performanță, ci și prin raportarea la comunități și la impactul pe care activitatea companiei o are asupra acestora.

imagine mediu
Programul Spații Verzi în mediul urban

Acțiunile de responsabilitate socială ale MOL România au debutat în urmă cu zece ani, cu programul „Spații Verzi”, iar acestuia i s-au adăugat mai multe platforme care ne ajută să ne implicăm în viața comunităților: Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, care susține cauzele copiilor cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave; Programul MOL – Pot ajuta? care sprijină tinerii sportivi și artiști la începutul carierei lor; Premiile Mentor pentru Excelență în Educație, care răsplătesc profesorii și antrenorii care dezleagă aripile tinerilor ajutându-i pe aceștia să parcurgă calea ce duce către măiestrie. Acestora li se adaugă programul de colectare a uleiului alimentar uzat și programul de voluntariat intern, prin care angajații MOL România își aduc contribuția lor la dezvoltarea comunităților.

Compania a înțeles încă de la început că orice inițiativă poate avea succes doar dacă este dublată de consecvență pe termen lung. De aceea, programele MOL de responsabilitate socială au devenit un sprijin constant și un partener de încredere pentru tinerele talente artistice și sportive, respectiv pentru organizațiile neguvernamentale și asociațiile care derulează proiecte de mediu, de educație sau de sănătate. Un proiect separat, început în 2012, este cel privind colectarea uleiului alimentar uzat de la populație, în cadrul căruia compania pune la dispoziție capacitățile sale logistice și efortul angajaților pentru colectarea selectivă a acestui deșeu. De asemenea, există programul intern de voluntariat al angajaților, susținut și de companie, prin care angajații MOL România s-au implicat direct în amenajarea și renovarea mai multor case de copii și cel de conștientizare a necesității de a respecta participanții la trafic.

De la începutul derulării programelor de CSR, alocările pe programe se prezintă astfel:

– Programul MOL Pentru Sănătatea Copiilor – 1,755 milioane lei

– Programul MOL Pot Ajuta? – 2,52 milioane lei

– Programul MOL Spații Verzi – 4,838 milioane lei

– Premiul Mentor – 0,4 milioane lei

Totalul finanțărilor acordate prin aceste programe până în prezent a depășit astfel 9,4 milioane de lei. Pe lângă aceste programe, este cunoscut sprijinul acordat de MOL România manifestărilor culturale, cum ar fi UNITER și TIFF, precum şi cele prin care susţine proiectele Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23, sau activitatea sportivă a campionului paralimpic la ciclism Eduard Carol Novak.

Profesorul american de economie Jeffrey Sachs a sintetizat probabil elocvent starea de spirit care trebuie să ne ghideze pe calea unei creșteri durabile și sănătoase a comunităților: „Trebuie să apărăm interesele acelora pe care nu i-am întâlnit și nu îi vom întâlni niciodată”.

Poate cel mai important rezultat al programelor noastre programe, pe lângă cele cuantificabile, este creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg, a importanței pe care trebuie să o acordăm celor din jurul nostru. În numele echipei MOL România, dorim să le mulțumim pentru devotament atât experților cât și voluntarilor care, în număr impresionant, ne demonstrează că ajutorul este la îndemâna fiecăruia dintre noi. Și mai ales pentru că se gândesc să ajute semeni pe care nu i-au cunoscut, și poate nici nu îi vor cunoaște vreodată

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.