Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma ZonaD: spectacole, un concert și dezbateri

0

În perioada 17-20 octombrie 2019 la București, Fundația Gabriela Tudor împreună cu partenerii Teatrul Apropo, POINT, Centrul de Teatru Educațional Replika și LINOTIP vă așteaptă la o serie de evenimente în conexiune cu diversele activități derulate în ultimii 2 ani în cadrul și/sau în conexiune cu acest programul multi-anual „Platforma ZonaD”, ajuns acum la final. Programul inițial a demarat în 2012 cu deschiderea spațiului-laborator ZonaD lîngă fosta Piață Matache și a continuat după închiderea spațiului, de la începutul lui 2015 și pînă în prezent, în formate diferite, ca o platformă mobilă care a colaborat cu alte organizații și spații partenere din București și din țară.

Programul de evenimente al Platformei ZonaD include spectacolele [Simple Plăceri], de Cosmin Manolescu, cu/de Ana Cristina Leonte, Andreea Belu, Anamaria Guguian, Alina Ușurelu, Cosmin Manolescu, o incursiune performativă și experiențială cu muzică live și dans; „Experimentul Shakespeare”, concept de Raisa Ané și Andreea Radu, cu Raisa Ané și Teodor Ghiță, co-prezentat în cadrul Bucharest Fringe 9, un performance în cadrul căruia spectatorii pot fi martorii sau chiar protagoniștii unei povești de dragoste născute sub ochii lor; „Reverse Discourse”, de/cu Ioana Marchida, visuals & light design Hermina Stanciulescu, sound design Alexandru Suciu, un performance despre body politics și concertul „Emlék – Amintire”, cu/de Radu Dumitriu, George Dumitriu, Judith State, o privire retrospectivă către originile care ne marchează viața de adulți.

O componentă de dezbateri este atașată programului performativ, cu o discuție despre statutul spațiilor culturale independente, cu participarea bursierilor în management cultural „Gabriela Tudor” 2019, Ioana Gonțea și Alex Boca, și cu prezentarea unei cercetări despre scena de dans contemporan din România, realizată de Ștefania Ferchedău și Raluca Iacob.

Programul detaliat al evenimentelor și informațiile de acces sînt disponibile la www.dans.ro.

Platforma ZonaD este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Parteneri: Teatrul Apropo, POINT, Centrul de Teatru Educațional Replika, LINOTIP. Cu sprijinul
Centrului Național al Dansului București și Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Detalii la serial.paradise@artsf.ro.


Credit foto: Orsolya Balint. Identitate eveniment: Irina Stelea

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.