Plastic Free Lifestyle, evenimentul care ne învață cum să evităm plasticul în viața de zi cu zi

0

Publicația Green Report va organiza marți, 8 august 2017, evenimentul final al unei campanii de combatere a consumului de plastic de unică folosință. Evenimentul va avea loc la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, între orele 19 și 22.

1

În iulie, redactorii Green Report s-au alăturat campaniei internaționale Plastic Free July. Timp de o lună, și-au propus să evite consumul de plastic de unică folosință și au povestit despre experiența lor într-un serial dedicat. Pe parcurs, li s-au alăturat și alți susținători, printre care Andreea Raicu – owner andreearaicu.ro și Andrei Coșuleanu – Director Executiv al Asociației Let’s Do It, Romania!

La final de campanie, redactorii Green Report vor povesti publicului despre experiența Plastic Free July și despre cum se poate transforma aceasta într-un stil de viață. Alături de ei, pe scena Roabei de cultură se vor afla:

– Andreea Raicu, owner @andreearaicu.ro

– Andrei Coșuleanu, director executiv asociația Let’s Do It, Romania!

– Ioana Tănase, fondator ALTERNATIVE

– Dan Fofiu-Sânpetreanu, membru fondator Asociația Cercul Social

– Simona Maria Pop, blogger @cutiadecarton.com

– Cosmin Zaharia, redactor @green-report.ro.

Invitații vor discuta despre alternativele identificate pentru evitarea plasticului, despre cum se poate acționa în continuare și despre cum putem convinge companiile și autoritățile să reducă folosirea plasticului de unică folosință.

Dezbaterea va fi însoțită de mici demonstrații și de ateliere DIY. Cei prezenți își vor putea prepara singuri produse de îngrijire personală și de curățenie și vor putea descoperi pe loc produse care îi ajută să își minimizeze consumul de plastic. La final, vor fi invitați să deguste preparatele gătite și să urmărească serialul Plastic Free July, la un pahar de limonadă sau de bere artizanală. Găsiți programul complet în pdf-ul atașat sau pe pagina evenimentului PlasticFreeLifestyle.

Cine a acceptat provocarea Green Report și s-a alăturat campaniei Plastic Free July

Prima persoană care a acceptat provocarea Green Report referitoare la Plastic Free July a fost Andreea Raicu. Apoi, în lupta împotriva consumului de plastic s-au mai alăturat 12 persoane. Este vorba despre: Gabriela Iordan – Asociația Viitor Plus, Simona Pop – blogger cutiadecarton.com, Mihaela Constantin – Asociația Green Revolution, Diana Ioana Călin – Societatea pentru Consum Responsabil, Crina Cranța – Grădina din Gura Siriului, Alexandra Cîrstea – Kaufland Romania, Andrei Coșuleanu – Let’s Do It, Romania!, Raluca Ouriaghli – Ateliere Fără Frontiere, Dan Fofiu-Sânpetreanu – Asociația Cercul Social, Corina Andreea Ciurea – blogger Korydeea.com, Georgiana Cremene – Asociația D’Avent și Ioana Tănase – fondator ALTERNATIVE.

Toți au încercat, timp de o lună, o săptămână sau o zi, să renunțe la plasticul de unică folosință. Printre soluțiile menționate, amintim: folosirea plaselor reutilizabile și a recipientelor refolosibile la cumpărături; renunțarea la băuturile ambalate în PET și utilizarea filtrelor pentru apă; înlocuirea șampoanelor și a săpunurilor lichide cu cele solide, ambalate în carton; prepararea propriilor soluții de îngrijire personală (pastă de dinți, creme, deodorant); înlocuirea soluțiilor de curățenie cu soluții naturale, preparate acasă, din apă, oțet, bicarbonat și esențe etc.

La final de campanie, cei mai mulți au declarat că vor aplica în continuare o parte dintre soluțiile alternative descoperite în luna iulie. Cert este că cei implicați își doresc să continue demersul, iar evenimentul Plastic Free Lifestyle va oferi cadrul în care se pot stabili direcțiile concrete de acțiune.

 

Despre Green Report:

Green Report este lider de piață în furnizarea de informații privind protecția mediului și sustenabilitatea în business. Livrează zilnic știri și comentarii, interviuri și opinii, prezintă viziunea experților și oferă inspirație pentru cei preocupați de aceste aspecte. În plus, organizează periodic cele mai ample evenimente de business&mediu – CONFERINȚELE GREEN REPORT.

Despre Asociația Green Revolution:

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practica măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat, educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor.

 

www.green-report.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.