Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantăm împreună livezi urbane: LIVEZILE GRĂDINESCU

0

Pomii fructiferi aduc abundenţă în spaţiul urban atunci când ei sunt prezenţi- ne îmbogăţesc aerul cu oxigen, ne oferă roade gustoase, înfrumuseţează peisajul şi creează noi habitate. Grădinescu vă invită să vă alăturaţi campaniei de plantare: Livezile Grădinescu. Cu mic, cu mare plantăm împreună în perioada 11-19 noiembrie în grădinilie urbane de la Apărătorii Patriei şi Bucureştii Noi. Rezultatul: două „păduri comestibile” create pe principiile Food Forest!

Plantăm împreună livezi urbane: Livezile Grădinescu” e o campanie itinerantă în 2 cartiere ale Bucureştiului ce aplică principiile de plantare ale sistemului Food Forest. O ocazie de a sădi cu mâna ta un pom sau arbust fructifer pe o bucată de pământ dintre betoanele capitalei, de a te conecta la comunitate, de a face cunoştinţă cu elemente de bază din permacultură şi grădinărit urban, de a descoperi un concept inteligent de plantare a a pomilor şi arbuştilor fructiferi, puţin cunoscut la noi în ţară: Food Forest.

CE VOM FACE ÎN CADRUL FIECĂRUI ATELIER?

Pregătim terenul pentru plantarea pomilor

– Sădim pomii şi arbuştii fructiferi

– Ne bucurăm de natură şi de comunitate

– Aflăm cine e #Grădinescu, facem un tur al grădinii şi discutăm despre permacultură, food forest şi grădinărit de iarnă

CE şi CUM PLANTĂM?

Aplicăm principiile Food Forest şi plantăm o mare diversitate de arbuşti şi pomi fructiferi, pe care îi punem la dispoziţie, precum: măr, păr, gutui, cais, piersic, prun, cireș, smochin, paw-paw, măslin dobrogean, coacăz negru și roșu, zmeur, mur, agriș, aronia şi cătină.

Food forest sau pădurea comestibilă e un spaţiu inspirat din ecosistemele pădurii, recreat de om, structurat pe etaje de vegetaţie, ce urmăreşte eșalonarea recoltelor, diversitate şi plante perene, succesiuni în timp-spațiu a stadiilor de maturitate și mărime a plantelor integrate într-un mini-ecosistem.

CINE PARTICIPĂ?

Eveniment dedicat comunităţii, deţinătorilor de loturi din grădinilor comunitare Grădinescu şi oricui îi e dor să sădească un pom. Vecinii curioși și iubitori de #GrădiniUrbaneComunitare și #Grădinescu din alte cartiere sunt bineveniți!

Fiind un spaţiu de învăţare practică, te rugăm să ne dai de ştire dacă doreşti să te alături la unul din cele 5 ateliere prin selectarea locaţiei în care vrei să ajungi în următorul formular: https://goo.gl/forms/l8ZmTcegKLV8amt83

UNDE? CÂND?

Grădinescu Apărătorii Patriei:

– Sâmbătă- 11.11- orele 10.00-14.00

– Duminică- 12.11- orele 10.00-14.00

Grădinescu Bucureştii Noi:

– Vineri- 17.11- orele 10.00-14.00

– Sâmbătă- 18.11- orele 10.00-14.00

– Duminică- 19.11- orele 10.00-14.00

Proiectul Grădinescu este organizat de Institutul de Cercetare în Permacultură din România împreuna cu Kaufland România și constă într-o rețea de 9 grădini urbane, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor și 2 în școlile din Capitală. Mai multe detalii pe www.gradinescu.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.