Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantam fapte bune in Romania va sadi cate un copacel pentru fiecare alergator la Maraton

0

„Plantăm fapte bune în România” a participat duminică, pentru prima oară, la Maratonul București Raiffeisen Bank, ca organizație recomandată.

În #teamPFBRo, echipa de alergători a organizației, s-au înscris cu această ocazie aproape 300 de persoane, atât prin intermediul companiilor din care fac parte, cât și individual.

pbbro_maraton

Alţi 25 de voluntari au contribuit la organizarea evenimentului deservind puncul de hidratare sau susţinându-i pe alergători.

 De la an la an, numărul celor care participă la Maratonul Bucureştiului este din ce în ce mai mare. A fost o cursă plină de energie pozitivă şi mă bucur că alături de colegii mei de la iniţiativa „Plantăm fapte bune în România” promovăm valorile specifice unei vieţi sănătoase, dar şi cu o implicare socială pe măsură. Felicitări tuturor participanţilor, mai ales celor care au fost la un eveniment de asemenea amploare pentru prima dată!”,  declară Robert Cadar, sportiv şi membru al echipei Plantăm fapte bune în România.

La Maratonul București, „Plantăm fapte bune în România” a beneficiat de sprijinul Amos, CBRE Real Estate Consultancy, DB Schenker Logistics România, Emag, IBM, Laboratoire Bioderma România, Lagardere Travel Retail, Metro Systems, PM România, Raiffeisen Bank, Unicredit Bank şi Unicredit Leasing.

2016 a fost primul an în care ”Plantăm fapte bune în România” a luat startul mai multor compeţitii sportive, sub sloganul ”Alergă, pedalează, înoată tare, apoi vino la plantare!”.

Sportivii pot susţine organizația strângând fonduri prin intermediul platformei de fundraising Galantom http://plantamfaptebuneinromania.galantom.ro/

Fondurile colectate în urma competiţiilor, vor servi la organizarea acţiunilor de plantare din 12 noiembrie 2016. Pentru fiecare donaţie, echipa va planta 1 copac în numele donatorului.

Fiecărui sportiv participant la Maraton şi la celelate competiţii sportive în numele ”Plantăm fapte bune în România”, îi va aloca un loc la plantarea din 12 noiembrie.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.