„Plantam fapte bune in Romania” cauta dansatori pentru a lua parte la Flashmob-ul Padurilor

1

Ti-ai dorit vreodata sa partici la un flashmob si pana acum nu ai avut ocazia?
Vrei sa imbini dansul cu joaca si in acelasi timp sa ajuti la promovarea unei cauze bune?

„Plantam fapte bune in Romania”, cauta dansatori neprofesionisti si persoane pasionate de miscare pentru a lua parte la Flashmob-ul Padurilor coordonat de Andreea Duta.

Scopul evenimentului: atragerea atentiei asupra situatiei padurilor din Romania.

Cele 2 flashmoburi vor avea loc sambata, 15 octombrie 2011 (orele 19.00 si 19.30).
Repetitiile pentru flashmob se vor desfasura zilnic, in perioada 12 – 14 octombrie, intre orele 15.00 – 18.00 in sala de dans a Asociatiei Creativ (Bdul. Pache Protopopescu nr. 104, sector 2, Bucuresti)

Pentru sambata, locul e secret! Va fi comunicat doar celor care participa la repetitii! 🙂
Va asteptam cu drag sa plantam impreuna fapte bune!

***

Va rugam sa transmiteti acest anunt tuturor celor pe care ii considerati interesati. Cei care nu au un cont pe Facebook ne pot contacta pe adresa denisa.puica@plantamfaptebune.ro

Va rugam nu confirmati participarea pe Facebook daca nu puteti lua parte la eveniment.

Va multumim!

***

CINE SUNTEM?

O miscare sociala initiata in România prin care vom implica societatea civila, publicul larg, autoritatile, companiile si mass media in protejarea si cresterea de paduri.
Initiatorul si reprezentantul legal este Asociatia EcoAssist (www.ecoassist.org), cea care anul trecut a adus in Romania si a reprezentat legal „Let’s Do It, Romania!” Demaram aceasta initiativa in contextul anului 2011 – An International al Padurilor si An European al Voluntariatului.

Ce am realizat pana acum?

* plantari pilot in 4 judete (Arges, Timis, Ialomita si Mehedinti)
* 1230 voluntari implicati
* 7. 80 ha plantate
* specii de arbori plantati: salcam, plop american, stejar rosu, stejar tip cer, paltin

Ce ne propunem in continuare?
1. Plantarea a 300 de ha in primul an, si intretinerea acestora
2. Realizarea unei harti virtuale a zonelor despadurite din Romania (prima din tara si din Europa), care sa fie publica online (aplicatie realizata cu 2 programatori romani si cu sustinerea organizatiei TechSoup Romania, ce a fost deja premiata de Yahoo! la Open Hack Europe 2011, cu premiul “Best Hack for the Social Good”.
3. Realizarea unei campanii de constientizare a publicului privind importanta padurilor
4. Implicarea a 50.000 voluntari pe intreaga perioada a miscarii (5 ani in medie)

Mai multe detalii gasesti aici: www.plantamfaptebune.ro

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Un comentariu

  1. avatar

    Ma bucur cand astfel de campanii sunt promovate. Eu impreuna cu un grup de tineri organizam una similara si ne-am dori sa facem un parteneriat media cu dvs. Ne puteti contacta pe mail pentru mai multe detalii.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.