Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Piste noi de biciclete in Bucuresti!

2

Primaria municipiului Bucuresti a anuntat ca a initiat un proiect destinat realizarii de piste de
biciclisti pe arterele din Capitala!

Via eurourbanism
„Potrivit unui comunicat transmis presei, se are in vedere dotarea arterelor si intersectiilor cu amenajari, semnalizari verticale si marcaje moderne specifice biciclistilor, benzi preformate adezive, inscriptii, extinderea si reconfigurarea instalatiilor de semaforizare in intersectiile dotate deja cu instalatii moderne de semaforizare, astfel incat sa satisfaca cerintele pentru dirijarea biciclistilor, extinderea si dotarea intersectiilor semaforizate cu tehnologie veche si cu uzura avansata a echipamentelor cu sisteme de semaforizare moderne, care sa cuprinda si semnalizarea specifica biciclistilor.

Suprafata totala a proiectului este de 62.280 mp si reprezinta domeniu public, valoarea totala a investitiei fiind de peste 24 milioane de lei, inclusiv TVA. PMB precizeaza ca s-au elaborat devize pe obiect aferente fiecarei categorii de lucrari. „Durata de realizare a investitiei este de 12 luni calendaristice. Ordinul de incepere a contractului va fi dat in momentul in care conditiile meteo o vor permite.”

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Cred ca parerea biciclistilor bucuresteni e aprox unanima : sunt inutile traseele de pe trotuare. Nu sunt ok calitativ: nici dpdv a suprafetei de rulare, nici a rutelor alese. Macar pe niste sensuri unice sa fie trasate pe carosabil, de dorit ar fi prima banda de pe culoarele principale ale capitalei sa fie dedicata BUS-urilor si biciclistilor. Mai speram ! ( ??!!)

  2. avatar

    Da, in linii mari asa e! Dar este o provocare pista de bicicleta pe calea de rulare – pentru ca fara delimitare fizica soferii nu o sa prea respecte pista…

    Pe de alta parte sunt piste de biciclete in Bucuresti care sunt OK. E adevarat, nu sunt foarte multe asa…

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.