Piesă de teatru despre fenomenul de emigrație și exploatarea ființelor umane

0

Spectacolul „Dragonul de Aur”, de joi 3 aprilie, ora 19.30, la teatrul Mignon Bucuresti.

 

dragonul de aur

Spectacolul Dragonul de Aur de dramaturgul german contemporan Roland Schimmelpfennig are premiera la Teatrul Mignon joi, 3 aprilie. Tratând teme de larg interes precum fenomenul de emigrație, exploatarea ființelor umane și incapacitatea de comunicare între persoane apropiate, atât textul, dar și punerea în scenă a Ioanei Petre are o prospețime și o originalitate binevenită în oferta de spectacole din București.

Roland Schimmelpfennig este director de teatru și un prolific dramaturg foarte bine cunoscut în Europa. Este renumit pentru puterea de a crea texte caleidoscopice, aproape cinematografice, pline de fantezie, dar și naturalism. Dragonul de Aur este singura piesă a sa tradusă în România, iar acest spectacol este susținut în totalitate de o echipă tânără și entuziastă. Ioana Petre, regizoarea acestui spectacol, este cunoscută de asemenea și pentru piesa de la Laboratorul de Noapte din cadrul Teatrului Bulandra „Dumnezeu Iubește” de Zlata Demina.

Astfel, cinci actori joacă în mod inedit 18 personaje, toate aflate în aceeași clădire de locuințe, și în care, la parter se află restaurantul Thai-Chinezo-Vietnamez „Dragonul de Aur”. Mici drame și tragedii zilnice sunt transformate cu umor într-un carusel de întâmplări cu multe răsturnări de situație.

Spectacolul a primit cu ocazia Galei Absolvenților 2012 UNATC, Marele Premiu.

Dragonul de Aur
de: Roland Schimmelpfennig
regia: Ioana Petre
decor: Vlad Turturica
coregrafia: Mihaela Culda
lumini: Iacomita Andi
cu: Laura Alexandra Voicu
Oana Popescu
Alin State
Neagoe Robert
Razvan Ropotan
afis: Imagine People

Pret: 30 ron
Teatrul Mignon se afla in apropierea statiei de Metrou Universitate pe str. Hristo Botev nr.1 (Bucuresti, Piata Rosetti)
Link eveniment: https://www.facebook.com/events/245054155677903/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează