Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PIAȚĂ DE WEEKEND – Festival stradal în Timpuri Noi

0

Asociația Komunitas vă așteaptă în zilele de 12 și 13 septembrie la evenimentul PIAȚĂ DE WEEKEND – Festival stradal în Timpuri Noi, care va avea loc în zona pieței sezoniere Dăbuleni din cartierul Timpuri Noi ( intersecția dintre strada Alexandru Vlahuță, strada Dimitrie Anghel și strada Ștefan Octavian Iosif). Piața se va transforma temporar în scenă urbană de activităţi socio-culturale, iar oamenii din cartier (și nu numai) vor putea participa la diverse activități de socializare, creație și educație, oferite gratuit de Asociația Komunitas. Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului ”Spaţii urbane în acţiune”, derulat în prezent de organizație.

unnamed

Evenimentul comunitar va cuprinde următoarele activități: muzică, ateliere creative pentru copii, paint party (o pictură colectivă realizată de artiști împreună cu cetățenii din cartier), cinematograf în aer liber, atelier de plantat, stand up comedy, atelier de drumming, ateliere de poi, atelier de intervenții urbane pe fotografii, prezentarea proiectului ”Uleiosul”. Programul evenimentului și detalii despre artiștii care îl vor susține se pot găsi aici:
https://www.facebook.com/events/1484046591919887/

Scopul evenimentului este de a activa fosta piață sezonieră Dăbuleni, printr-o serie de acțiuni menite să accentueze potențialul acestui spațiu public care, în momentul de față, este foarte puțin utilizat. În acest sens, urmărim să îi determinăm în special pe locatarii din împrejurimi să folosească astfel de zone într-un mod constructiv și distractiv, contribuind astfel la stimularea spiritului comunitar.

În evenimentul PIAȚĂ DE WEEKEND – Festival stradal în Timpuri Noi este inclus și proiectul Cinematograf în aer liber, proiect finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti, în cadrul Anualei de Arhitectură 2015 cu tema Construind comunitatea. Pentru mai multe detalii accesaţi www.anuala.ro.

Proiectul ”Spaţii urbane în acţiune” propune soluții de abordare a trei cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi), într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare, care vizează următoarele tipuri de activităţi: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele trei cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din cinci școli/licee situate în cele trei cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.
Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014- 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt trei cartiere din București: Tei, Tineretului și Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBASAR.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro.

Parteneri media: Asociația Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună Dimineața, București!, Creionetica, Asociația Bucureștiul Tinerilor, On The Vibe Side,

Sponsori: STUDENTPLOT.RO, POSCA

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de către un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la baza conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

Detalii suplimentare se găsesc pe pagina de Facebook a proiectului și pe site:
https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune
www.spatii-urbane.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.