Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pianiștii Vassilis Varvaresos, Josu De Solaun și Ilya Rashkovskiy intră în Finala și concurează pentru a câștiga Secțiunea Pian a Concursului Enescu 2014

0

Pe 27 septembrie, pe scena Ateneului Român, de la ora 19.00, Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania) și Ilya Rashkovskiy (Rusia) vor interpreta celebrul Concert de Ceaikovski și Concertul Nr.3 de Rahmaninov alături de Orchestra Filarmonicii Enescu în Finala Secțiunii de Pian. Finala Secțiunii de Pian încheie ediția 2014 a Concursului Enescu.

Trei tineri pianiști îşi dispută şansa de a câştiga Concursul Enescu, Secţiunea Pian pe data de 27 septembrie 2014, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta renumitului pianist și dirijor Justus Franz, un apropiat al legendarului Leonard Bernstein.

Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania) și Ilya Rashkovskiy (Rusia) vor interpreta Concertul Nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23 de Ceaikovski, respectiv Concertul Nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30 de Rahmaninov.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.  100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în faţa Ateneului Român unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR HD şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Programul complet al serii de la Ateneu şi ordinea în care concurenţii intră în Concurs este:

Varvaresos Vassilis19:00 – 20.25

Vassilis Varvaresos (Grecia) –  P.I.Ceaikovski – Concertul Nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23

Ilya Rashkovskiy (Rusia) – S.Rahmaninov – Concertul Nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30 de Rahmaninov.

Pauză (15 minute)

20.40 – 21.20

Josu De Solaun (Spania) –   P.I.Ceaikovski – Concertul Nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23

Pauză (10 minute)

21.30 – 21.50 Ceremonia de decernare a premiilor

Cei trei concurenţi calificaţi pentru Finală sunt cu toţii tineri de primă mână, al căror drum muzical internaţional se poate desăvârşi odată cu câştigarea Concursului Enescu.

Laureatul Secţiunii de Pian, invitat la prestigiosul Festival de la Ravello

Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu oferă laureaților Secțiunii de Pian posibilitatea de a fi invitați în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale, Festivalul de la Ravello, ediția 2015. De asemenea, odată cu câştigarea Concursului, violoniştii au oportunitatea de a studia în cadrul unui master-class la Academia de Muzică din Viena şi la Kronberg Academy.

Parteneriat cultural internațional, în premieră

Finala de Pian a Concursului Enescu este sprijintă de Fundația Caspar Ludwig Opländer din Germania, în calitate de Partener Cultural Principal al evenimentului, în cadrul unei colaborări pe doi ani, menite să sprijine oportunitățile pentru promovarea tinerelor talente din muzica clasică. “În opinia noastră, arta și cultura duc la o mai bună înțelegere în plan internațional. Muzica inspiră și în același timp are forța de a crea legături între țări și culturi. Această competiție oferă unor tineri muzicieni excepționali oportunitatea de a cânta în fața unui public internațional conectat prin pasiunea pentru muzica clasică. Având convingerea că acest eveniment deschide drumuri pentru tineri talentați, am decis să susținem Concursul și Festivalul Internațional George Enescu,”  a declarat Prof. Dr. Președintele Fundației, Prof. Dr. Hans-Jörg Bullinger, care va fi prezent la București la Finala de Pian, alături de membrii Board-ului executiv al Fundației.

Despre Concursul Enescu:

Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume și deschide drumul către cariere internaționale pentru 240 de tineri artiști din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franța, România, Venezuela, Mexic, Argentina și Australia.

Concursul Enescu a reușit în timp să-și consolideze poziția ca una dintre principalele competiții internaționale, atât din perspectiva dificultății, cât și din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulți artiști renumiți ai lumii, participarea la această competiție a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaștere la nivel mondial.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.