Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 700 de copii s-au pregătit să întâmpine Paștele prin muzică

0

Muzica este cel mai frumos mod de a intra în atmosfera sărbătorilor pascale. Înainte de Paști, peste 700 de copii înscriși în corurile Cantus Mundi din București au luat parte la repetiția generală a Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, la Ateneul Român. Cei mici s-au bucurat să fie aproape de madrigaliști și să îi asculte cântând într-una dintre clădirile culturale emblematice ale României.

copii Cantus Mundi

 

În dimineața zilei de 7 aprilie, Ateneul Român s-a umplut de emoție și zumzet de la sutele de copii care așteptau să intre în sală pentru a asista la repetiția generală înainte de Concertul Extraordinar de Paști. Pe scenă i-au întâmpinat membrii Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu. Emoțiile micuților au rămas în continuare, însă zumzetul a încetat, astfel încât corul a putut repeta în liniște.

La final, copiii au fost impresionați și fericiți că au putut lua parte la un eveniment deosebit și i-au putut asculta pe membrii Corului Madrigal. “A fost foarte frumos, muzica m-a făcut să simt ceva… aşa… ca o bucurie care m-a făcut să plâng”, a spus Karina, o fetiță de 7 ani.

La eveniment au participat elevi de la școli și grădinițe din Capitală și din apropierea orașului, precum și de la Adăpostul de noapte și zi pentru copii străzii din Sectorul 4. Copiii activează în coruri înscrise în proiectul “Nicio Școală Fără Cor”, desfășurat de Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi, în parteneriat cu Teatrul Excelsior și Primăria Municipiului  București.

Album foto: http://bit.ly/FOTO-NSFC-7apr

Clip video: http://bit.ly/VIDEO-NSFC-7apr

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.