Peste 6.000 de lei s-au strâns la cina caritabilă

0

Peste 6.000 de lei s-au strâns la cina caritabilă oferită de Adrian Hădean, Amalia Enache și Voila Bistrot în beneficiul Hope and Homes for Children România.

Locurile pentru cina caritabilă s-au epuizat cu câteva zile înainte, iar cochetul restaurant din centrul Bucureștiului a funcționat la capacitate maximă în seara evenimentului. Din donațiile participanților s-au strâns peste 6.000 de lei pentru proiectele fundației Hope and Homes for Children România. Seara a beneficiat de susținerea celebrului Chef Adrian Hădean și a binecunoscutei jurnaliste Amalia Enache.

_MG_7375

Amalia Enache și Adrian Hădean au dorit să dedice evenimentul caritabil lui Alexandru, un tânăr de 17 ani, bolnav de cancer, pe care Hope and Homes for Children România îl sprijină prin programele sale de educație. Însă Alexandru a ales ca banii strânși să meargă către copiii care nu au părinți, către cei care nu știu ce înseamnă dragostea unei familii.

“Eu cred că, atunci când dăruiești, primești, la rândul tău, ceva neprețuit. De aceea eu sunt alături de echipa Hope and Homes for Children România, formată din oameni minunați, care au reușit să aducă schimbări impresionante în sistemul de protecție a copiilor din România. Când am aflat că, în România, un copil este abandonat o dată la șase ore, mi-am dat seama cât de norocos sunt eu să îi am alături pe părinții mei”, a spus Alexandru.

La cina de sâmbătă au participat peste 70 de persoane care au dorit să facă un gest generos pentru Hope and Homes for Children România. Oaspeții s-au delectat cu un meniu special pregătit de chef Adrian Hădean, alături de chef Radu Dumitrescu și de Amalia Enache. Pentru o seară, epicentrul gustului și artei culinare s-a mutat la Voila Bistrot, unde   brânza de capră cu miere, trufele negre sau mușchiulețul de miel în crustă de plante aromatice, toate create special de Adrian Hădean pentru această ocazie, au generat o experiență gastronomică greu de egalat. Fiecare detaliu a fost calibrat minuțios, iar Amalia Enache a fost gazda perfectă a serii, alături de Nicolas Vernerey de la Voila Bistrot. Meniul a costat 120 de lei, dar oaspeții au făcut și donații separate.

Amalia Enache este ambasador al Hope and Homes for Children România de aproape 5 ani, iar Adrian Hădean s-a alăturat acestui proiect anul trecut, când a alergat 42 de kilometri la Maratonul Internaţional Bucureşti, pentru HHC România. „În luna decembrie se aglomerează o avalanșă de fapte bune și asta lasă descoperite celelalte luni din an. Cred că e timpul să ne amintim că există oameni care au nevoie de noi și de astfel de acțiuni tot timpul anului”, a declarat Chef Adrian Hădean.

„Toată acțiunea noastră i-a fost dedicată lui Alexandru, un băiat de 17 ani, care este cu adevărat de nota 10. Cam acolo sunt mediile lui la liceu, cam acolo se anunță și cariera lui sportivă. Din păcate, o gravă problemă de sănătate, o tumoare urâtă și complicată încearcă să-i ia din avântul cu care a pornit în viață. Numai că Alexandru rămâne de nota 10. Luptă pentru el și pentru alții. A alergat, în situația lui, un maraton, pentru alți copii aflați în nevoie. Iar atunci când HHC România i-a propus să-l ajute, Alexandru a hotărât altceva: în ciuda problemelor lui de sănătate, să se alăture el cauzei HHC România și să ajute alți copii”, a spus Amalia Enache.

Evenimentul a fost posibil datorită generozității lui Nicolas Vernerey, managerul Voila Bistrot, care dorește să sprijine și în viitor astfel de cauze: “Ne-am promis, încă de când am deschis acest bistro, că vom organiza cine caritabile, pentru copii sau bătrâni”, a declarat el.

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.147 de copii au fost scoşi din instituţii; 19.982 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 649 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, peste 28.426 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. http://www.hhc.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.