Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 500 de bucureșteni au alergat pentru o cauză nobilă

0

Peste 500 de bucureșteni au alergat pentru o cauză nobilă la Crosul Societăţii Civile din 11 septembrie

Asociaţia Bucharest Running Club a dat startul la 9.30 pe 11 septembrie, în Parcul Herăstrău, Crosului Societăţii Civile. Începând din Piața Charles de Gaulle și cu linia de sosire la Restaurantul Bonton Palace, crosul a fost urmat de o conferință de presă găzduită de același restaurant.

Aceasta a fost ultima acțiune de pregătire înaintea Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. În parteneriat cu ONG Fest și Smart Atletic, prin Crosul Societății Civile ABRC a intenționat să promoveze un stil de viață sănătos prin sport și să atragă cât mai multe persoane interesate de implicarea în activități caritabile. De asemenea, prin acest cros s-a dorit încurajarea bucureştenilor pentru a începe antrenamentele şi de a participa la una din probele ediţiei a patra a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon care va avea loc pe 8 octombrie pentru copii și pe 9 octombrie pentru adulți.

Au alergat peste 500 de persoane, copii, alergători amatori și veterani. La fel ca în fiecare an, au fost prezenți ziariști,  și chiar sportivi de performanță: Doina Melinte – multiplă campioană olimpică la atletism, Doina Ignat, multiplă campioană la canotaj, Andreea Răducan – campioană olimpică la gimnastică, Veronica Gogeanu-multiplă campioană la canotaj, Viorica Susanu – campioană olimpică la canotaj, Monica Roşu-campioană olimpică la gimnastică şi Camelia Lupașcu – vicecampioană mondială la canotaj, ambasadori , alături de  multe alte personalități. Din partea sponsorilor, au fost prezenţi Elena Băidan, Department Manager, Public Relations Support, Raiffeisen Bank alături de  Mihnea Anastasiu, Media Relations Officer, PwC România.

Participanţii au alergat pe o distanţă de cinci kilometri – adulții și doi kilometri – copiii, participarea a fost liberă iar premiile au fost acordate primilor trei bărbați și femei/ băieți și fete de la fiecare categorie: până în 15 ani; 16-45 și peste 45 de ani. Au fost acordate 18 premii din partea a doi sponsori: Raiffeisen  Bank și Isostar.

Câștigătorul cursei adulților a fost Ion Bocancea, urmat de Florin Szonyu pe locul doi și Florin Munteanu pe locul trei. La femei, câștigătoarea a fost Alexandra Varga, urmată de Aida Zodie pe locul doi si Monica Popa pe locul trei. La cursa veteranilor au ieșit în frunte doi alergători bine cunoscuți în crosurile și competițiile locale, Vlad Victor la bărbați și Ioana Nica la femei, urmați de Csutak Tamaș – loc doi și Marian Chiriac – loc trei, respectiv, Ioana Bălteanu – loc doi și Sabine Lambert – loc trei. La copii, câștigătorii au avut vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu Mădălin-Andrei Roșu pe primul loc la băieți și Adina Constantin la fete. Locurile doi și trei au fost ocupate de Olteanu George. Andreea Paraschiveanu, respectiv, Alin Guzu și Maria Dima.

Sumele de bani colectate vor fi donate către două organizații: Hospice Casa Speranței și Viitor Plus Asociația pentru Dezvoltare Durabilă.

„Asociaţia Bucharest Running Club doreşte să încurajeze bucureştenii pentru a începe sau a continua antrenamentele, în funcţie de nivelul fiecăruia,  şi de a participa la una din probele ediţiei a patra a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon care va avea loc pe 8 octombrie pentru copii și pe 9 octombrie pentru adulți”, a declarat Valeria Racilă Van Groningen, preşedinta Asociaţiei Bucharest Running Club.

“Crosul Societății Civile este organizat la încheierea “ONG Fest” pentru că ne-am dorit  să fie o petrecere prin sport, care duce la conştientizarea importanţei unui  stil de viață sănătos cât şi a atitudinii civice şi a implicării în problemele comunităţii în care trăim” a declarat Oana Năstase, director Maratonul Internaţional Bucureşti.

 

Companiile care fac posibilă a patra ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon,  sunt: Raiffeisen Bank – sponsor principal, Volkswagen, adidas – sponsor tehnic, Gillette – antiperspirantul oficial al MIB,  margarina Becel , GlaxoSmithKline, PwC Romania, cât și partenerii: Astra Asigurări, Izvorul Minunilor, Isostar, hotel Athénée Palace Hilton, Caru’ Cu Bere,  World Class, Bonton Palace, Regina Maria.

Partenerii media care susţin evenimentul sunt: Europa FM, TVR1, Cartoon Network, Ioana, Flacăra, Men’s Health, Zile și Nopți, Alerg, Mbike, 121.ro .

Instituţiile partenere organizatoare alături de Asociaţia Bucharest Running Club sunt Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic Român, Administraţia Lacuri, Parcuri Agrement Bucureşti, Smart Atletic, Ro Club Marathon.

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se astfel tuturor celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiţii în fiecare an. Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011 este o competiţie internaţională care include atât probele clasice de maraton de 42,195 de km şi de semi-maraton 21,095 km, cât şi de ştafetă 4×10,548 km, cursa populară de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Cei care doresc să se înscrie la una dintre probele maratonului o pot face până pe 6 octombrie, pe internet, sau la Expoziţia Maratonului în 7, 8 și 9 octombrie în Piaţa Constituţiei.

Organizatorii şi participanţii la Crosul Societății Civile îi aşteaptă pe 8 si 9 octombrie în Piaţa Constituţiei nu doar pe alergătorii care vor lua startul, ci şi pe toţi iubitorii unui stil de viaţă sănătos.

Mai multe detalii despre Bucharest International Marathon pot fi găsite pe site-ul dedicat competiţiei – www.bucharest-marathon.com .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.