Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 5.000 de participanți la prima ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run, iar bebelușii au început antrenamentul pentru Maratonul București 2034

0

Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari evenimente de alergare din România anunță că peste 5.000 de participanți au luat startul din Piața Constituției, duminica, 3 aprilie, la prima ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run.

Primul start pentru Cursa UNIQA 10k Individual și pentru Ștafetă Coca Cola (2x5k) a avut loc la ora 09:30.
Câștigătorii Cursei 10 km individual au fost Geofry Kipkirui Korir din Kenia la categoria bărbați, cronometrat cu 28min 28sec și la categoria femei Agnes Chebet cu 33min 07sec. Echipa Gold Nutrition România a ocupat locul întâi Ștafetă Coca-Cola 2x5k cu timpul 29min 36sec.

10k_1

În cadrul probei Cursa familiilor (Family Run & Walk) la care a dat startul Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului și Sportului, familia Porcea, formată din 2 membri a câștigat primul loc la categoria „Cea mai rapidă familie” a parcurgând 2,9 km în jurul Palatului Parlamentului în 12 minute, iar la ‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Văduva a trecut linia de sosire fiind formată din 9 membri. În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi 5 băieți și cele mai rapide 5 fete.

Copiii între 5-12 ani au luat startul pe categorii de vârstă și gen alături de părinti la Cursa Caroli pentru Părinți și Copii. Pentru fiecare categorie au fost premiați “Cea mai rapidă mamă” sau “Cel mai rapid tată”.

La Cursa Bebelușilor, 27 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2034 a Maratonului București.

S-au acordat premii în bani în valoare totală de 15.000 de euro precum și în produse oferite de Hervis – vouchere, trotinete, role, rachete de tenis, set de badminton, mingii de baschet, rucsaci și produse Orange-Samsung Galaxy S6 Edge,Galaxy Tab A 9.7 4G 16GB, ceasuri Vonino Kids și Pebble Time Round Watch.
Pentru întreaga zi, Piața Constituției s-a transformat într-un spațiu pentru celebrarea mișcării și a familiei, unde au fost amenajate diverse terenuri sportive, iar participanții și-au putut testa abilitățile la mers în sac, tras de frânghie, mers pe bicicletă-slalom printre 20 de conuri, săritura în lungime, săritul corzii, mersul piticului, aruncarea la poartă cu mingea de handbal și șutarea de la 11m. Pe lângă divertismentul atletic, concurenții au avut ocazia de a asculta concertul lui Bibi în Piața Constituției.

Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul lor la UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run alături de familiile lor și ambasadorii – Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Roșu, campioană olimpică, realizatorii radio-TV Mihai Găinușă (Radio Seven), Eli Roman (Realitatea TV), Florentina Opriș (Kanal D), Claudiu Lucaci (TVR), Irina Păcurariu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR) și Liana Stanciu (TVR), alături de Dana Rogoz actriță, Radu Restivan, blogger sportiv și de Gabriel Tatu Chițoiu, profesor doctor și președinte Atletic Cardio Club și Societatea Romănă de Cardiologie.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti10km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start, sosire și premiere, au fost oferite informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu, despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Fragmente din programul transmis pot fi vizionate la aceeași adresă.

Evenimentul a implicat munca a peste 300 de voluntari care au lucrat la Sport Expo între 2 şi 4 aprilie, pe traseul competiției cât şi în perioada premergătoare evenimentului. Aceștia au fost recrutați de pe platforma www.voluntarinsport.ro a ABRC, alături de arbitrii şi antrenorii Federaţiei Române de Atletism.

Sponsori și parteneri Bucharest 10k&Family Run

Organizațiile care susțin prima ediție a Bucharest 10k&Family Run sunt: UNIQA Asigurări – sponsor oficial, Hervis – sponsor tehnic, Coca Cola- sponsor Ștafetă 2x5k, Caroli- sponsor Cursa Copiilor și Părinților, Dorna-apa oficială, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial, Isostar – energizatul oficial, Global Relocation Services, Uber; Parteneri Expozanți-Fiat, Carrefour și Zepter. Parteneri media: TVR, TV City, Europa fm, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Femeia, Mami, Sănătatea de Azi, Bravo Girl, Ring, Itsy Bitsy, Adevărul, Click! și Click Sănătate, In Your Pocket, News.ro, Media TRUST. Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Inspectoratul Școlar.

ONG-uri asociate și recomandate 10k&Family Run: Concordia, Touched Romania- Casa Agar, WWF-Team Panda Romania, Light into Europe, Viitor Plus, Little People, Romanian Angel Appeal, Fundația SAMAS, Special Olympics, Hand 2 Hand, Pachamama România, Fundația Renașterea.

DESPRE BUCHAREST RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest Running Club este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. În 2016, pe lângă Uniqa Asigurări Bucharest 10K& Family Run au loc ediția a cincea a OMV Petrom Bucharest Half Marathon în perioada14-15 mai cât și ediția a noua a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon în 3-4 octombrie. La fiecare dintre ele participă peste 12.000 de alergători din peste 50 de țări. Ele sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semi-maratoanelor).BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea adună fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.
BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive.
BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri . De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.
Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.

FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; #RunInBucharest

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.