Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 5.000 de biciclisti au invadat parcul Izvor din Capitala, in weekend-ul 14 – 15 septembrie

0

 Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, a organizat cea de-a treia editie a BikeFest, festivalul in care celebram biciclistul urban si biciclista urbana ai anului si care marcheaza inchiderea sezonului velo.

Peste 5.000 de biciclisti au invadat parcul Izvor din Capitala, in weekend-ul 14 – 15 septembrie, si s-au bucurat de cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani.

bikefest2Seria evenimentelor BikeFest 2013 a fost deschisa sambata dimineata cu proba de Pentathlon, competitie pentru biciclistii amatori, la care s-au inscris peste 700 de concurenti.

BikeFest 2013 s-a dovedit a fi Bigger&Stronger&Better si a continuat cu activitati mai interesante, concerte mai multe, proiectii de scurtmetraje, expozitii de biciclete, ateliere de creatie pentru copii, biciclisti mai multi, competitii mai traznite, premii din belsug si multe surprize.

„In 2010, cand am lansat programul „I’Velo” nu vedeai in orase prea multi biciclisti. Astazi, mii de oameni merg cu bicicletele noastre in fiecare saptamana, iar acest lucru a putut fi vazut si la cea de-a treia editie a BikeFest. Atat dimensiunea evenimentului, cat si gradul de utilizare a bicicletelor cresc sistematic. M-am bucurat sa vad atat de multi tineri pe bicicleta, chiar si copii insotiti de parinti. Asadar, avem toate premisele sa avem un numar si mai mare de biciclisti in anii urmatori”, a declarat Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank Romania.

«Au fost doua zile de super festival, iar activitatile din cadrul BikeFest 2013 si competitiile organizate au adunat o multime de oameni in parc, marea majoritate dintre ei pe biciclete. Numarul biciclistilor, in crestere de la un an la altul, dovedeste ca suntem uniti si, intr-un final, vom fi atat de multi incat o sa avem piste si parcari, drepturi si respect in trafic. Venind la BikeFest, este clar, sustii comunitatea si lupti pentru drepturile tale. Le multumim sponsorilor, partenerilor si tuturor biciclistilor care ne-au fost alaturi la BikeFest si speram sa ii avem alaturi si la editia de anul viitor! », a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

Duminica, peste 800 de persoane au participat la Cel mai Mare Maraton de Schwinn Cycling, organizat de World Class Romania, iar multi dintre ei au rezistat pana la final. Turul Skirt Bike a adunat mai mult de 400 de bicicliste cochete, care au parcurs traseul : Parcul Izvor – Hasdeu – Splaiul Unirii – Pod Izvor – Pod Cotroceni si retur.

BikeFest 2013 a oferit si premii substantiale participantilor si vizitatorilor. Castigatorii Pentathlonului si premiile oferite acestora sunt :

Pentru fete :
Foca Alice  – Locul I – o bicicleta DAHON BRIZA D8, oferita de Triton Sport, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar, un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.
Irimia Raluca Georgiana – Locul II – o bicicleta FIXIE UMF HARDY M-U, de la Veloteca, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.
Vatrici Roxana – Locul III – o bicicleta Pliabila TILT 5 ASPHALT, oferita de Decathlon, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.

Pentru baieti :

Ivan Mihai Daniel – Locul I – o bicicleta FELT SIX 70 2013, oferita de Mos Ion Roata, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.

Sandu Andrei  – Locul II – bicicleta PUMA FUNK , oferita de Biciclop, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.
Dumitrescu Lucretiu – Locul III – bicicleta VOUGUE LIFTER GENTS, de la Cityclete, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.

 

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, ALPAB, World Class, Freerider, Nomad, Skirt Bike, Portocala Mecanica, BitaColor, Creative Arts, Asociatia ROI si Freerider, Tribul, Cercetasii Romaniei, bpv Grigorescu Stefanica, Event Stuff.

Parteneri media : Radio Guerrilla, Digi 24, Romania Libera, Academia Catavencu, Unica, Joy, casamea.ro, , 121.ro, ziare.com, Business 24, Cooperativa Urbana, Money.ro., gratuitor.ro, CSRevolution, Bucuresteni.ro, Inparc.ro, Calendar Evenimente, Urbankid, Getlokal, Romania Pozitiva, 365.ro, metropotam.ro, Xtrem.ro, mbike.ro Media IQ, copilul.ro, Qbebe, Cutezatorii.

 bikefest6

Despre Raiffeisen Bank 

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 525 de agentii in toata tara care deserves aproximativ 2 milioane client persoane fizice, 105.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Despre Asociatia Green Revolution

Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos&eco.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.