Peste 42,000 de români semnalează, de 5 luni încoace, lucruri care îi nemulțumesc în orașul lor: parcări abuzive, gropi, gunoaie, mașini abandonate sau blocaje rutiere.

0

Care e sectorul din București cu cele mai multe gropi semnalate?

Peste 42,000 de români semnalează, de 5 luni încoace, lucruri care îi nemulțumesc în orașul lor: parcări abuzive, gropi, gunoaie, mașini abandonate sau blocaje rutiere.

Doar în București au fost sesizate până acum 1179 gropi, adică 1 din 7 alerte primite. Unde sunt cele mai multe dintre ele vedeți în harta alăturată.

AlerteGropi_Buc_general

Adrian Stănescu, fondator Civic Alert: “Am promis utilizatorilor noștri că vom folosi tehnologia și contribuția fiecăruia dintre ei pentru a îmbunătăți spațiul civic. Adică fiecare dintre noi, doar cu un telefon mobil și cu spirit civic, putem face gesturi simple pentru un oraș mai civilizat. Cum ar fi să punem pe hartă groapa din fața casei sau din drumul spre birou. Orice problemă, pentru a fi rezolvată, trebuie mai întâi să fie măsurată.”

Civic Alert este aplicația de mobil gratuită care sesizează autoritătile administrative despre problemele pe care cetătenii le semnalează în spațiul public prin trei pași simpli: fotografiere, geolocalizare pentru a înregistra adresa și selectarea categoriei în care se incadrează problema semnalată.

Civic Alert nu are culoare politică și nu este afiliată niciunei instituții publice. Este o inițiativă civică bazată pe tehnologie și crowdsourcing, apărută din dorință de a trăi într-un spațiu mai civilizat.

Civic Alert la cinci luni

43.130 de utilizatori și 15.604 de alerte înregistrate în primele cinci luni. Clasamentul celor mai des raportate probleme se mentine si in a cincea luna: parcări abuzive, gropi, gunoaie și mașini abandonate, trotuar deteriorat, sau blocaj rutier. 632 dintre ele au fost rezolvate, marea lor majoritate sunt în diverse stadii de evoluție la autorități.

Despre Civic Alert

Civic Alert este aplicația de mobil gratuită care sesizează autoritățile administrative despre problemele pe care cetățenii le semnalează în spațiul public prin trei pași simpli: fotografiere, geolocalizare pentru a înregistra adresa și selectarea categoriei în care se incadrează problema semnalată.

Raportarea si gestionarea relației cu autoritățile se face mai departe prin intermediul Call Centerului, unde alertele sunt verificate. Pe baza lor sunt redactate și transmise sesizări oficiale către autoritatea competenta și urmărite etapele parcurse.
Gestionarea sesizărilor se face prin intermediul celor mai puternice soluții software din acest moment.

Autoritățile primesc astfel, gratuit, informații în timp real despre problemele de rezolvat din teren. Instituții publice din diverse localități s-au arătat deja entuziasmate de acest instrument de comunicare, pentru că facilitează o conectare mai bună cu cetățenii și o eficiență mai mare în soluționarea problemelor lor.

Majoritatea utilizatorilor Civic Alert au telefoane cu sistem de operare Android (65,7%), urmați de iOS (33,9%).

Adrian Stănescu, fondator Civic Alert: “Am pornit de la premisa că autoritățile abilitate să rezolve problemele cetățenilor nu știu întotdeauna despre existența lor. Civic Alert a apărut după ce timp de două luni mi-am promis zilnic că voi sesiza primăria despre semaforul lipsă de lângă parcul unde îmi plimb copiii. Puțini avem timp să facem cereri scrise și să le depunem personal. Dar putem face o poză cu telefonul mobil.”

Aplicația Civic Alert a fost lansată în variantă Beta pe 16 noiembrie 2015 și este în dezvoltare și optimizare.
Civic Alert nu are culoare politică și nu este afiliată niciunei instituții publice. Este o inițiativă civică bazată pe tehnologie și crowdsourcing, apărută din dorință de a trăi într-un spațiu mai civilizat.

https://www.facebook.com/civicalert/
www.civicalert.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.