Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 400 persoane au participat la Crosul Pădurii

0

327 de adulţi şi 78 de copiii au alergat pentru împăduriri, familiile acestora au asistat iar 50 voluntari şi-au acordat spijinul cu scopul de a atrage atenţia asupra stării pădurilor din România şi de a stânge fonduri necesare împăduririlor în cadrul proiectului “Adoptă un copac!”, la cea de-a III-a ediţie a Crosului Pădurii, defăşurată pe 29 mai 2011, în Parcul Tineretului din Bucureşti.

Duminică, 29 mai, Parcul Tineretului a găzduit cea de-a III-a ediţie a Crosului Pădurii, organizată de ViitorPlus şi Asociaţia Bucharest Running Club. Crosul reprezintă primul antrenament oficial al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, ce va avea loc pe 9 octombrie 2011, şi continuă o tradiţie de trei ani în susţinerea proiectului de împădurire “Adoptă un copac!”, un proiect al asociaţiei ViitorPlus.  Acest proiect reprezintă cauza de mediu a Maratonului şi, deoarece se apropie Ziua Internaţională a Mediului, s-a decis organizarea Crosului Pădurii cu scopul de a deschide seria de antrenamente a Maratonului şi de a strânge fonduri pentru împăduriri.

405 alergători au fost prezenţi, contribuind prin donarea unei taxe de înscriere, dar şi a unei cantităţi de minim 3 kg de deşeuri de hârtie per participant în vederea reciclării. Astfel, s-au colectat 2.036 de kilograme de hârtie ce urmează a fi reciclată şi fonduri pentru plantarea a 4.000 de puieţi în cadrul proiectului“Adoptă un copac!”.

Participanţii au avut parte de un program diversificat, putând alege între cursa de 10, 3 şi 1 km, cea din urmă fiind rezervată copiilor. Au fost acordate premii primilor 3 clasaţi în  fiecare cursă şi pentru fiecare categorie de vârstă.

Clasamentul final a arătat astfel:

Cursa Copiilor

Fete:Locul I: Paraschivescu Andreea

Locul II: Abdel Hamid Aliss

Locul III: Trandafirescu Maria

Băieţi: Locul I: Anghel Sebastian

Locul II: Dincă Mădălin Alex

Locul III: Dogaru George

Cursa de 3 km

Juniori băieţi:

Locul I: Manea Cosmin

Locul II: Coman Mihai

Locul III: Urian Ştefan

 

Seniori femei:

Locul I: Buga Florentina

Locul II: Mihai Irina

Locul III: Pascu Marilena

Seniori bărbaţi:

Locul I: Precup Florin

Locul II: Dumitrescu Alex

Locul III: Mirea Mihai

Veterani femei:

Locul I: Nica Ioana

Locul II: Ionaşcu Rodica

Locul III: Dumitrescu Georgeta

Veterani bărbaţi:

Locul I: Zidaru Costel

Locul II: Teodorescu Mircea

Locul III: Goldberger Sergiu

Cursa de 10 km

Juniori băieţi

Locul I: Trandafir Emanuel

Locul II: Gat  Alecandru

Locul III: Petrescu Vlad

Seniori femei

Locul I: Postica Iuliana

Locul II: Willemot Amelie

Locul III: David Cornelia

Seniori bărbaţi

Locul I: Munteanu Florin

Locul II: Bostan Adrian

Locul III: Mihai Orleanu

Veterani femei:

Locul I: Ogawa Hiroko

Locul II: Gala Anca

Locul III: Tane Petra

Veterani bărbaţi:

Locul I: Chiriac Marian

Locul II: Einarsson Tomas

Locul III: Ilie Victor

 

Mențiune: Steclan Gheorghe (73 ani sosit pe locul numărul 4)

 

Pe parcursul Crosului şi după acesta s-au desfaşurat activităţi distractive şi educative. Copiii s-au transformat în personaje de poveste prin facepainting cu cei de la Vizoo şi au aflat lucruri noi despre mediu cu “Profesorii trăsniţi” de la Fun Science şi toţi alergătorii s-au putut răcori cu limonadă pregătită de voluntarii ViitorPlus.

 

Partenerii principali ai Crosului Pădurii au fost: Coface, Kaufland Romania, News Outdoor România, Elevate şi Dor de Bucovina.

Partenerii Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt Raiffeisen Bank, Volkswagen – maşina oficială a RBMIB, Gillette – antiperspirantul oficial al RBMIB, margarina de nouă generaţie Becel, GlaxoSmithKline (GSK) – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, Adidas – tricoul oficial al RBMIB, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBMIB, Izvorul Minunilor – apa oficială a RBMIB, Isostar – energizantul oficial al RBMIB, Astra Asigurari, World Class, alături de partenerii instituţionali – Federaţia Româna de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Comitetul Olimpic Român, Ro Club Maraton şi partenerii media : Europa FM, TVR, Cartoon Network, Alerg, Runners World, Flacara, Ioana, Practic în Bucătărie, MBike, Green Report, The Diplomat, Prevention.

***

ViitorPlus - asociaţia pentru dezvoltare durabilă este o organizaţie nonprofit care derulează de cinci ani proiecte de împadurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite zone ale ţării precum Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman.

"Adoptă un copac!" este un program dezvoltat de ViitorPlus pentru împadurirea terenurilor degradate, ce are la bază proiecte tehnice realizate de specialişti. Activităţile includ atât plantarea arborilor, cât şi îngrijirea pădurii timp de 5 ani, până ce aceasta atinge stadiul în care nu mai are nevoie de lucrări de întreţinere pentru a supravieţui. Rezultatele cumulate ale proiectului "Adoptă un copac!", în trei ani şi jumătate au ajuns la 155.000 de puieţi plantaţi, pe o suprafaţă de 24,5 de hectare, cu ajutorul a peste 3.500 de voluntari, 3 sesiuni de completare şi 6 campanii de praşilă pentru îngrijirea puieţilor şi îndepărtarea buruienilor.

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011

Prima ediţie a fost  în 2008 şi a avut 2000 de participanţi. În 2009 au fost 4000 iar în 2010 au fost 5000 de participanţi. Partenerii principali ai BIM şi-au menţinut sprijinul şi asocierea cu evenimentul pentru toate cele 4 ediţii. Informaţii, clasamente , fotografii, declaraţii ale ediţiei 2010 cât şi informaţii despre ediţia 2011 a   Bucharest International Marathon pot fi găsite la adresele de internet ale Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatorul competiţiei www.bucuresti-maraton.ro şi www.bucharest-marathon.com.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.