Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 4.000 de persoane au participat la BikeFest 2018

0

BikeFest – You’re good!

Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank au organizat pe 1 și 2 septembrie cea de-a opta ediție a BikeFest, locul de întâlnire pentru bicicliștii din oraș.

Peste 4.000 de persoane pasionate de pedalat și biciclete au fost prezente în Parcul Izvor din Capitală și au sărbătorit bicicleta și tot ce aduce ea în viețile noastre: bucurie, entuziasm, prietenie, sănătate și – nu chiar în ultimul rând – competitivitate și sportivitate.

Evenimentul a debutat pe 1 septembrie, cu URBAN RACE: MTB & ROAD,  la care au luat startul peste 600 de bicicliștii. URBAN RACE este singurul concurs de bicicletă care pornește și se încheie în curtea Palatului Parlamentului, organizat de Green Revolution și NoMad. Competiția a fost realizată cu sprijinul Camerei Deputaților. Toți banii din taxa de participare au fost donați sportivilor paralimpici din cadrul Comitetului Național Paralimpic. Suma strânsă – 26.000 de lei – îi ajută să fie mai aproape de visul lui: participarea la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

 

BikeFest este despre prieteni, oameni relaxați și prietenoși ca tine și despre pasiunea noastră, a tuturor, pentru pedalat.

„În 2009 am început să investim în proiectul I’Velo pentru că eram convinși ca Bucureștiul are nevoie de o schimbare de mentalitate în ceea ce privește transportul urban. De atunci sărbătorim, în fiecare toamnă, împreună cu voi, mersul pe bicicletă. Ne bucurăm că ni te-ai alăturat la BikeFest 2018 și că, împreună susținem transportul alternativ și sustenabil!”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.

Recapitulăm: BikeFest a înseamnat două zile cu

  1. Două curse Urban Race: una dedicată mountainbikerilor – Urban Race MTB – cu peste 350 de participanți și una iubitorilor curselor de sosea – Urban Race Road, cu peste 300 de participanți.
  2. Peste 1.000 de persoane și-au testat rezistența fizică la Music & Cycling Marathon – LET’S ROCK THE 90’s SPIRIT, organizat de Music & Cycling. 120 de biciclete, 6 ore de marathon și cei mai buni instructori de cycling au făcut o atmosferă plină de energie pe durata celor 6 ore la care au participat.
  3. Speed Race – Peste 30 de bicicliști și-au testat energia și abilitățile de biciclist în competiția de viteză.
  4. Kids Race – Peste 80 de copii și-au testat abilitățile de mici bicicliști urbani.
  5. Campionatul Planetar de Cornete și Invizoace: peste 50 de persoane și-au readus aminte de jocurile copilăriei.
  6. Playground Area: peste 150 de copii au avut o zonă special amenajată, unde au participat la cele mai fun competiții, activități de relaxare, ateliere, jocuri ale copilăriei, face painting.
  7. Concertele (Cred Că Sunt Extraterestru, Unflicted, Macanache & The Putreds) – au atras peste 2.000 de persoane în parc.

Pentru detalii despre BikeFest 2018, accesați: www.bikefest.ro

BikeFest este un eveniment organizat în scopul consolidării comunității de bicicliști și promovării bicicletei ca mijloc de transport alternativ. BikeFest este un eveniment organizat de Asociația Green Revolution în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Cu sprijinul: Camerei Deputaților

Parteneri prinicipali: Primăria Municipiului București, Creart

Sponsori: Raiffeisen Bank, Hervis, SNRB, Dorna

Parteneri: Nomad, Music & Cycling, Renault, Comitetul Național Paralimpic, Sprint Sports, Love Yard Sale, Doritos, Nutrivita, Green point, Centrul Universitar Bucuresti, bpv Grigorescu Stefănică, Active Life;

Parteneri media: Virgin Radio, Libertatea, Unica, Avantaje, Auto Bild, Guerrilla, Green Report, FreeRider.ro, V for Verde, Romania Pozitiva, Itsy Bitsy!

 

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijin: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.