Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 350 de dezvoltatori si profesionisti IT se intalnesc la Dev Talks

0

Dev Talks – un eveniment cheie pentru comunitatea IT din Romania

Peste 350 de dezvoltatori si profesionisti IT se intalnesc la Dev Talks

Dev Talks este un eveniment de referinta pentru specialistii IT din Romania. Proiectul este unul de dezvoltare personala si profesionala pentru cei care sunt interesati de evolutia tehnologica din zonele web, online, cloud computing si big data. In cadrul Dev Talks vor fi dezbatute ultimele noutati, tendinte si provocari din domeniul tehnologiei.

img_devtalks 2014

Evenimentul va avea loc pe 11 iunie la Radisson Blu si va reuni 350 de dezvoltatori si profesionisti IT, peste 20 de speakeri locali si internationali, 7 ore de continut tehnic si discutii de tip panel vor fi sustinute de experti in domeniul lor de activitate. Printre speakerii prezenti in cadrul Dev Talks mentionam: Mihai Iancu – Computer Scientist Adobe, Jack Esselnik – Big Data and Analytics Evangelist IBM, Radu Popescu – Front-end developer and QA Small Footprint, Radu Iscu – Front-end developer Ness Technologies, Cristian Neicu – Application Innovation Service Mobile Practice Leader IBM, Sabin Popa – Cloud Strategy Leader IBM, Cornel Fatulescu – Directeur Technique IS Pentalog, Cristiano Betta – Developer Evangelist PayPal, Martin Peck – Senior Technology Consulting Director Oracle, Dan Romescu – Founder DroidCon.

Editia din acest an Dev Talks este structurata in patru sesiuni paralele, in cadrul carora vor fi abordate topici de interes profund pentru industria IT: Cloud computing, Big Data, Mobile Architecture, Agile Management, Java, .NET, PHP, Ruby, HTML 5 etc.

  1. The Future Web
  2. The Mobile Imperative
  3. Could Computing
  4. Big Data

“Apreciem ca industria IT din Romania are nevoie de astfel de evenimente orientate catre dezvoltarea profesionistilor si a celor pasionati de acest domeniu. Pentru specialistii in tehnologia informatiei este foarte important ca pregatirea lor sa urmeze o linie continua, dezvoltandu-se si adaptandu-se constant la noile tehnologii. In cadrul evenimentului Dev Talks, participantii vor avea parte de o experienta unica, prezentari si discutii informale despre noile tendinte si solutii tehnologice ale momentului” – Andreea Balaci, Project Manager Dev Talks.

“Motivul principal pentru care am acceptat invitatia vine din pasiunea de a-mi impartasi cunostintele cu comunitatile locale de IT, de a dezvolta si promova IT-ul romanesc dincolo de granitele noastre. Cererea de IT este mare, si creste de la an la an. Sansele de a atrage proiecte provocatoare si cu tehnologii de ultima ora cresc considerabil daca vom privilegia dezvoltarea noastra ca grup, ca comunitate prin educatie de calitate si accesibila tuturor. Fiecare trebuie sa fie elev si profesor la randul lui, si doar asa vom reusi sa consolidam o patura IT suficient de mare si irezistibil de atractiva pe piata mondiala. Oare cum ar arata investitiile in Romania daca s-ar vehicula prin presa internationala mesaje constructive despre o intreaga comunitate, fata de cateva nume izolate care ne mai scot la lumina din cand in cand?” – Cornel Fatulescu, Directeur Technique IS Pentalog.

Cornel Fatulesc va prezenta lectiile invatate prin exemple din viata reala despre tranzitia la Agile in diverse organizatii. Prezentarea sustinuta de el nu este doar despre schimbare, dar si despre modul in care sunt puse in aplicare anumite modificari: bazate pe observare, intelegere, facand problemele vizibile si despre a genera schimbari rapide si pozitive.

“Am acceptat invitatia DevTalks pentru ca acest eveniment este un bun prilej de a ma intalni cu alti colegi, developeri, carora le voi putea impartasi din experienta mea si cu care voi putea discuta despre starea actuala a industriei IT precum si despre evolutia sa. De asemenea cred ca DevTalks este locul ideal unde oamenii din industrie pot invata lucruri noi, trenduri si se pot inspira pentru proiectele lor viitoare. Este foarte important ca oamenii din IT sa se intalneasca la cat mai multe evenimente precum DevTalks pentru ca acestea reprezinta in viziunea mea unul din motoarele inovatiei. Discutand cu alti oameni din domeniu si asistand la prezentari, developerii au sansa de a descoperi noi moduri de a face lucruri ajutand astfel si piata din Romania sa se mentina la un nivel inalt” – Radu Popescu, Front-end developer and QA, Small Footprint.

Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Oracle, XL Team, Brainspotting, Star Storage, MavenHut.

Mai multe detalii despre eveniment si agenda acestuia pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau in sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

Partenerii media care sustin proiectul Dev Talks sunt: T&T Tehnica si Tehnologie, 9AM, ARIES, TechCafe, RegieLive, ComputerWorld, Agora, Doing Business, Catalog Cursuri, HIT, PC World, IT Channel, PlayTech.ro, Zelist Monitor, Cariere, Business Review, HotNews, Today Software Magazine, Soft Lead, Business24, Ziare.com, Comunicate de presa.ro

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranzilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.