Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 3000 de copii s-au bucurat de experimente distractive în Laboratorul de Ştiinţe Bayer, in luna aprilie

0

Cea de-a treia aniversare a proiectului în România a adus ştiinţa mai aproape pentru 3.000 de copii
Bayer îşi continuă angajamentul de a dovedi tinerei generaţii că ştiinţa poate contribui la o viaţă mai bună
Ediţia din 2016 vine cu o abordare inovatoare şi mai aplicată a formatului consacrat Science Lab

Pentru al treilea an consecutiv, Bayer România a organizat Laboratorul de Ştiinţe, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Laboratorul de Ştiinţe este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi se desfăşoara între 1 şi 28 aprilie 2016 la ARCUB Gabroveni.

Laboratorul de Ştiinţe Bayer - 1

Călătoria în universul ştiinţei începe chiar de la intrare, când micii cercetători sunt echipaţi întocmai ca într-un Laborator adevărat şi continuă pe parcursul a 50 de minute cu explicaţii interesante însă adecvate vârstei lor privind modul în care se hrănesc plantele, ce legume sunt adevărate surse de energie sau cum funcţionează procesul de digestie. Abordarea este una interactivă, ce îmbină distracţia şi cunoaşterea, spre încântarea celor mici.

Laboratorul a fost conceput ca răspuns la una dintre problemele majore cu care sistemul educaţional românesc este adesea asociat ─ prea multă teorie, în defavoarea activităţilor practice. Ediţiile anterioare au fost extrem de bine primite de copii, profesori şi părinţi deopotrivă, ceea ce a subliniat nevoia unui demers mai îndelungat şi mai amplu:

„Vă mulţumim pentru o zi impresionantă, interesantă, educativă şi relaxantă în acelaşi timp. Apreciez efortul echipei BAYER şi în mod special al studenţilor care şi-au dedicat timpul şi priceperea unor copii de 9 – 10 ani. Pe feţele lor s-a văzut încântarea! Aţi făcut şi experimentul bucuriei copiilor!“ ─ profesor

„Azi am devenit copil pentru câteva minute. Mulţumesc!“ ─ părinte

„Mulţumim echipei proiectului, oamenilor mari care s-au gândit la oamenii mici. Succes pe viitor!“ ─ copil în vârstă de 10 ani

sunt doar câteva dintre impresiile împărtăşite de participanţi în „Jurnalul micului cercetător“, la finalul sesiunilor de experimente.

Ce a adus nou ediţia din 2016?

· Program extins, pentru a putea primi cât mai mulţi participanţi: o lună întreagă de activitate, cu un program de 8 ore pe zi în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, între 18 ─ 22 aprilie, unde au participat peste 1500 de copii
· O modalitate inovatoare de a vizualiza experimentele cu ajutorul unei holograme 3D
· Exerciţii aplicate pentru toţi participanţii, cu idei ce pot fi încercate şi acasă, urmând indicaţiile din broşura în format tipărit

„Laboratorul de Ştiinţe din România înseamnă pentru Bayer mai mult decât un proiect, este o poveste. Şi deşi începe cu ‘a fost odată’ când interesul copiilor pentru ştiinţă era din ce în ce mai mic, povestea se termină când tot mai mulţi copii redescoperă în fiecare an modul în care funcţionează natura din jurul lor. Proiectul pilot început în săptămâna ‘Şcoala Altfel’ din 2014 fost extrem de bine primit de către copii şi profesori, aşa că am dublat capacitatea în 2015, dar tot nu a fost suficient pentru a onora toate solicitările. Anul acesta venim nu numai cu un program de lucru extins, dar şi cu elemente tehnologice inovatoare, instrucţiuni pentru exerciţii de realizat acasă şi experienţe DIY pentru toţi copiii implicaţi, dovedind încă o dată că ştiinţa poate deschide drumul spre o viaţă mai bună“, a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

În cadrul ediţiei din 2015, peste 1400 de copii au vizitat Laboratorul de Ştiinţe în doar 5 zile, pe durata săptămânii Şcoala Altfel.

Angajamentul Bayer în România se pliază pe nevoile specifice ale populaţiei – educaţie mai bună şi sănătate mai bună, acestea fiind componentele cheie ale unei vieţi mai bune la nivelul comunităţii în care compania activează.

Bayer: Ştiinţă pentru o viaţă mai bună

Bayer este o companie globală cu principale competenţe în domeniul Ştiinţelor Vieţii ─ medicină şi agricultură. Produsele şi serviciile sale sunt concepute în beneficiul oamenilor, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora. În acelaşi timp, Grupul îşi propune să creeze valoare prin inovaţie, creştere şi performanţe economice înalte. Bayer este dedicat principiilor dezvoltării sustenabile şi responsabilităţilor sale sociale şi etice, în calitate de cetăţean corporativ. În anul fiscal 2015, Grupul avea aproximativ 117.000 de angajati şi a înregistrat vânzări de 46,3 miliarde EUR. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,6 miliarde EUR, iar cele cu proiectele de cercetare şi dezvoltare (R&D) la 4,3 miliarde EUR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.