Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 300 de visuri de tineri artiști, din 48 de țări, înscrise în Concursul Enescu 2016

0

În total, 317 tineri artiști s-au înscris la ediția din 2016 a Concursului Internațional George Enescu, cu aproape 40% mai mult decât la ediția din 2014. Înscrierile s-au încheiat pe 1 iunie, iar în perioada următoare juriile vor face preselecția pentru a stabili lista finală a concurenților care se vor prezenta la etapele Concursului Enescu din septembrie 2016.

„Înscrierea unui număr atât de mare de concurenți dovedește o dată în plus corectitudinea deciziei de a separa Concursul de Festivalul Enescu. Am reușit astfel să consolidăm poziția Concursului printre competițiile internaționale, să creăm o platformă mai bună pentru promovarea câștigătorilor, iar acest lucru facilitează atragerea mai multor artiști tineri. Având în vedere tema din acest an, considerăm ca sunt 317 tineri care, pentru a-și îndeplini visul de viață, au ales să se înscrie în Concursul Enescu din 2016. Este o sursă de inspirație pentru noi toți”, a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul executiv al competiției.

Publicul de la Ateneul Roman in timpul editiei 2014 a Concursului Enescu
Ediția 2016 a Concursului Internațional George Enescu are loc între 3 și 25 septembrie, iar publicul larg este invitat să participe la oricare din etapele competiției, precum și la recitalurile extraordinare din cadrul programului. Abonamentele și biletelesunt puse în vânzare în rețeaua Eventim.

Concurenții sunt din 48 de țări, ceea ce reprezintă o altă creștere, având în vedere că în 2014 au fost 38 state reprezentate. Cei mai mulți concurenți s-au înscris din Coreea de Sud – 71, urmată de Japonia – 33, România – 20, China – 19, SUA – 17, Franța – 17, Rusia – 17, Germania – 9, Marea Britanie – 8, Italia – 8, etc. S-au înscris și artiști din Afganistan (1 – pian) și Iran (2 – vioară și pian ). Repartiția candidaților pe secțiuni este următoarea: 139 la vioară, 83 la violoncel, 64 la pian, 31 la compoziție.
Membrii juriilor vor finaliza preselecția până la data de 30 iunie 2016. La fiecare secțiune vor rămâne câte 50 de candidați. Câștigătorii altor concursuri din cadrul Federației Internaționale a Concursurilor de interpretare muzicală și semifinaliștii edițiilor precedente ale Concursului Enescu care s-au înscris conform procedurilor sunt admiși din oficiu în concurs, fără a mai trece de preselecție, potrivit regulilor competițiilor de profil.
Premiile câștigătorilor vor depăși 100.000 de euro, urmând ca laureații să beneficieze și de un intens program de promovare, inclusiv pe scena Festivalului Enescu, în 2017.
Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viață visurilor noastre, putere care îi animă și pe tinerii concurenți să se pregătească, să muncească și să performeze pe scenă, în fața juriului și a publicului.
Cu excepția etapei I, care va avea loc la Conservator, toate concertele se vor desfășura la Ateneu, atât etapele de concurs, cât și recitalurile. Concursul se va deschide cu o gală extraordinară, la care vor participa laureați de la edițiile anterioare ale Concursului și Filarmonica “George Enescu”. Mai multe detalii despre program și bilete pot fi obținute la acest link: http://festivalenescu.ro/events/concurs-2016/.

Detalii pentru presă despre Concurs: Ana-Maria Onisei (anamaria.onisei@omavision.ro; 0752220420).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.