Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 3.000 de elevi din Capitală au beneficiat de lecţii de educaţie rutieră în cadrul programului Mobile Kids

0

Mercedes-Benz Romania_Mobile Kids (4)

  • Cea de-a cincea ediția a programului de educație rutieră Mobile Kids organizat de Mercedes-Benz şi Organizaţia Salvaţi Copiii implică peste 10 școli din București
  • Desfăşurat în două ediţii, în 2015, peste 3.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de lecţii de educaţie rutieră
  • Pe parcursul celor patru ediţii, peste 7.000 de copii din Capitală au participat în cadrul programului Mobile Kids.

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, continuă inițiativa internațională Daimler și organizează cea de-a cincea ediție a programului educațional Mobile Kids. Desfășurat în perioada noiembrie – decembrie, proiectul este dedicat copiilor din clasele I-IV din peste zece școli din București. Elevii beneficiază de cursuri interactive de informare privind siguranța rutieră.

„Cunoaşterea regulilor de circulaţie de la o vârstă fragedă reprezintă baza unui viitor şofer responsabil. Ca promotor al siguranţei rutiere, Mercedes-Benz continuă şi în acest an programul Mobile Kids dedicat celor mai mici participanţi la trafic. Alături de Organizaţia Salvaţi Copiii şi de mascota MOKI, scopul nostru este de a contribui la formarea unei generaţii responsabile în trafic şi nu numai. Ne bucurăm că iniţiativa a fost foarte bine primită în rândul şcolilor şi că numărul instituţiilor implicate în proiect creşte de la an la an”, a declarat Mirel Dediu, Corporate PR/Communications în cadrul Mercedes-Benz România.

Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani, al cărui scopul este responsabilizarea în trafic și adoptarea unui comportament adecvat, atât ca pasageri, cât și ca pietoni. Proiectul este compus dintr-o serie de acțiuni de educație rutieră desfășurate atât în școli, cât și în mediul online. Prezența în sălile de curs a lui Moki, mascota programului, motivează elevii prin jocuri și materiale educative. Astfel, din 2013 până în prezent peste 7.000 de elevi au fost încurajați să adopte o atitudine responsabilă în trafic.

Site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids a devenit un instrument pentru toți cei care doresc să învețe regulile de circulație într-un mod plăcut. Clipurile disponibile online au ca subiect acțiuni legare de siguranța rutieră prin respectarea regulilor de circulație, atât ca pasager, cât și ca pieton, purtarea centurii de siguranță. Instalarea unui scaun special în mașină, pentru copii, potrivit grupei de vârstă este absolut necesară. De asemenea, echiparea corespunzătoare dacă circulați cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvaţi Copiii România: „Din 2013, împreună cu Mercedes-Benz oferim sfaturi şi informaţii cu scopul de a îi educa pe cei mai mici participanţi la trafic. Indiferent că se plimbă pe trotuar, cu bicicleta sau cu rolele, este important ca elevii să cunoască regulilele de circulaţie şi să aplice ce au învaţat în cadrul acestor lecţii. Ne bucurăm să continuăm acest parteneriat şi să contribuim la crearea unei generaţii de şoferi prudenţi şi responsabili faţă de vieţile lor şi ale celor din jur.

Organizația Salvați Copiii s-a alăturat și în 2015 proiectului organizat de Mercedes-Benz, iar cu ajutorul voluntarilor implicați în program vor oferi sfaturi și informații celor mici despre traficul rutier și despre importanța atenției și siguranței. Printre principalele teme dezbătute de aceștia se numără adoptarea unei atitudini adecvate ca pietoni și pasageri sau respectarea regulilor de circulație. Simpatica mascotă a programului, MOKI va încuraja elevii să participe activ la discuții.

Unitățile de învățământ care doresc să se înscrie în edițiile viitoare ale programului Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii – Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educație rutieră pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel internațional. Liantul și elementul central al campaniilor Mobile Kids sunt, de fiecare dată, formatul dinamic și distractiv al lecţiilor de siguranţă rutieră, adaptate în funcție de vârsta copiilor.

Înființată în 1990, Organizația Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală, care militează activ pentru drepturile și protecția copilului în România. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.salvaticopiii.ro .

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz şi Mobile Kids sunt accesibile online la: www.mercedes-benz.ro şi www.media.mercedes-benz.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.