Peste 25 litri de sânge s-au colectat în cadrul evenimentului organizat de Genesis Property în comunitatea de studenți și angajați din West Gate, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

0

Mai puțin de 2% dintre români donează sânge în mod regulat, arată statisticile oficiale, care clasează România pe ultimul loc la nivelul Europei. În acest context, Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri din București, a organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment de donare de sânge adresat angajaților chiriașilor din parcul de birouri West Gate Business District, situat în vestul capitalei, dar și tinerilor rezidenți în campusul privat West Gate Studios.

Peste 120 de membri ai comunității West Gate au răspuns inițiativei, înscriindu-se pe listele de donatori. În total, s-au colectat peste 25 de litri de sânge, cantitate care poate ajuta, la nevoie, peste o sută de persoane.

Printre donatorii din West Gate, s-au numărat foarte mulți tineri aflați la prima lor experiență de donare de sânge.

În contextul în care România se confruntă cu un stoc redus de sânge și un număr mic de donatori recurenți, Genesis Property și-a propus să crească nivelul de conștientizare cu privire la importanța și necesitatea donării de sânge în comunitățile sale, sporind astfel și impactul social pe care îl are compania. În parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București (CTS), Genesis Property a facilitat procesul de donare de sânge pentru cei care locuiesc, în majoritate studenți, sau lucrează în cadrul campusului din vestul capitalei, contribuind astfel la creșterea rezervei existente la nivel național, dar și la un proces de educare la nivelul comunității. 

„Implicarea în inițiative civice face parte din strategia noastră de a contribui la o societate și un viitor durabile, iar donarea de sânge este un factor atât de important. Ne bucurăm că atât de mulți tineri s-au alăturat astăzi inițiativei noastre, foarte mulți dintre ei fiind pentru prima dată donatori. Acest eveniment contribuie nu numai la conștientizare și la creșterea rezervei de sânge, ci și la formarea noii generații de donatori, de-acum informați și mai bine pregătiți. Suntem recunoscători pentru această rată de participare și le mulțumim atât partenerilor de la CTS, cât și donatorilor, care au fost adevărații eroi ai zilei”, spune Teodor Stoica, HR Manager, Genesis Property.

Evenimentul de donare de sânge a avut loc pe 13 iunie, cu o zi înainte de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, stabilită de OMS pentru data de 14 iunie. Participanții au beneficiat de testări gratuite, tichete de masă și o zi liberă de la serviciu, conform legislației în vigoare.

Despre Genesis Property

Genesis Property, cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară românească, este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A. Deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District cu peste 150.000 mp GLA de spații de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați. Genesis Property a inițiat și IMMUNE Building Standard™, un standard global care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Genesis Property este dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios.

Pentru mai multe informații, accesați GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.