Peste 25% dintre copiii instituționalizați nu au primit niciodată un cadou

0

Peste 25% dintre copiii din centre de plasament de stat spun că nu și-au sărbătorit niciodată ziua de naștere și nu își amintesc să fi primit vreodată un cadou. Poveștile lor, ale copiilor abandonați, abuzați sau orfani sunt greu de imaginat și sunt atât de triste încât mulți tind să le ignore, simțindu-se neputincioși în față durerii lor.

 Asociația SOS Viețile Copiilor luptă pentru că acești copii și tineri instituționalizați să trăiască o viață cât mai apropiată de cea normală și încearcă să le ofere programe educaționale complexe, amintiri frumoase și servicii sociale și medicale.

Reprezentanții asociației își doresc ca publicul larg să afle despre situația grea a copiilor și tinerilor instituționalizați și să se implice activ pentru a schimba acesta realitate tristă. Mesajul asociației este un semnal de alarmă pentru noi toți: „Copiii din centrele de plasament există și nu trebuie să uităm de ei. Dacă nu sunt ai nimănui, înseamnă că sunt ai noștri, ai tuturor și este responsabilitatea noastră să le oferim o viață mai bună.”

De 1 iunie, Asociația SOS Viețile copiilor, în parteneriat cu Noriel, partener cu tradiție al organizației, va bucură cu jucării 50 de copii instituționalizați din Sectorul 4, în cadrul proiectului „Toy for Joy – Jucărie care aduce bucurie”, aflat la a 2-a ediție.

Sâmbătă, 31 martie, voluntarii SOS Viețile Copiilor vor împarți darurile copiilor din 11 apartamente de tip familial și la Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii din Sectorul 4. Orice altă donație de jucării este binevenită și după 1 iunie, voluntarii asociației vizitându-I săptămânal pe copii. Mai multe informații despre proiectele asociației se găsesc pe site-ul www.sosvietilecopiilor.ro.

Cadouri de la SOS Vietile Copiilor si Noriel

S.O.S Viețile Copiilor este o organizație non-profit care încearcă să construiasa o viață mai bună pentru copiii și ținerii din centre de plasament de stat și medii defavorizate. Asociația desfășoară programe prin care încearcă reducerea traumei instituționalizării și facilitarea integrării sociale a copiilor și tinerilor instituționalizați, prin programe educaționale complexe, cu impact puternic pentru dezvoltarea personală a beneficiarilor. Detalii pe www.sosvietilecopiilor.ro.

www.sosvietilecopiilor.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează