Peste 230 de bucureșteni înoată şi strâng fonduri sâmbăta aceasta la Swimathon

0

Swimathon București, competiţia de strângere de fonduri prin înot, are loc sâmbătă, 4 iulie, la Complexul Sportiv Dinamo, bazinul acoperit „Tolea Grințescu”, de la 9 la 14. Evenimentul se află la a treia ediție la București și este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti FCB. Evenimentul de atragere de fonduri aduce la start 16 cauze din comunitate, 48 de echipe şi peste 230 de înotători – oameni cu spirit civic, angajați din companii, antreprenori și chiar copiii, alături de persoane publice, artiști și sportivi. Gazdele evenimentului sunt realizatorii emisiunii Sound of science, de la radio Gold FM, Sorin Badea și Petru Stratulat. Organizatorii își propun să strângă peste 120.000 lei pentru proiectele înscrise pe swimathonbucuresti.ro și așteaptă 1.000 de spectatori la eveniment.

invitatie_Swimathon

Campania de fundraising Swimathon București 2015 strânge fonduri pentru proiecte din domenii diverse – sănătate, educație, muzică, dezvoltare personală, implicare civică. Bugetele inițiativelor înscrise sunt cuprinse între 8.000 și 27.000 de lei. Fiecare echipă de înotători are maximum 5 membri, fundraiseri-eroi, care și-au mobilizat propriile rețele sociale pentru donații.

Proiectele ediției 2015
– Asociația Consultanților în Lactație din România, pentru înființarea primei bănci de lapte matern din țară.
– Asociația De-a Arhitectura pentru manuale și caiete de exerciții pentru cursurile de arhitectură, materie opțională la clasele primare.
– Asociația Învingem Autismul, pentru ca 30 de copii să primească tratament individual gratuit la centrul multidisciplinar pentru educație și intervenție în cazul copiilor cu autism. Din echipă fac parte și creatoarele de modă Irina Marinescu și Adelina Ivan.
– Fundația Motivation România participă cu un proiect care asigură transport școlar adaptat elevilor cu dizabilități motorii.
– Asociația MagiCamp strânge bani pentru o tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice și este un proiect al realizatoarei TV, Melania Medeleanu. Din echipă fac parte Cosmin Alexandru, antreprenor și cel mai bun fundraiser la Swimathon 2014, Mihai Găinușă – realizator de radio și TV, actorul Vladimir Drăghia și realizatorul radio George Vintilă.
– Fundația Policy Center for Roma and Minorities strânge bani pentru mese calde acordate timp de un an copiilor care vin la Clubul de Educație Alternativă din cartierul Ferentari.
– Asociația Touched România își propune să atragă donatori pentru susținerea Casei Agar, centru rezidențial pentru victime ale violenței domestice și sărăciei.
– Asociația Unu și Unu strânge fonduri pentru a lansa prima formă de sprijin telefonic din România pentru familiile cu copii prematuri. Ambasadorii celor două echipe sunt actrițele Tily Niculae și Dana Rogoz, iar echipa e formată din bloggerițele de parenting, Bogdana Dobre și Ana-Maria Mitruș, Kamara (artist) și sportivi de performanță de polo.
– Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare s-a înscris cu o inițiativă de editare a unei cărți pentru copii al cărei erou este un băiețel afectat de epilepsie – personaj real, care va și înota la eveniment. Echipa feminină de polo îi susține a treia oară la Swimathon.
– Fundația Special Olympics România atrage fonduri pentru a susține participarea delegației românești de sportivi cu dizabilități la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, pentru care înoată copii cu sindrom Down, Roxana Lupu, sportivă de anduranță și aventură, dar și Peter Barta, antreprenor și consultant pentru organizații non-profit.
– Fundația Make-A-Wish România aduce la Swimathon un proiect dedicat îndeplinirii dorințelor copiilor care suferă de afecțiuni medicale ce le pun în pericol viața. Pentru Make-a-wish înoată Virgil Stănescu, Președintele Clubului de baschet Steaua, și Teodora Maftei, fotograf.
– Școala de Valori vine la Swimathon cu o tabără de autocunoaștere pentru fetele cu vârsta între 17 și 21 de ani, care au nevoie de îndrumare pentru primii pași în viața adultă. Pentru ei înoată și Carmen Bunaciu, înotătoare olimpică, și chef Viorel Copolovici.
– Centrul de Resurse pentru Participare Publică strânge fonduri pentru asistența în advocacy acordată grupurilor și comunităților locale.
– Asociația Music Camp International înoată la Swimathon București 2015 pentru o tabără muzicală pentru copii, care pleacă de la convingerea că oricine poate învăța să cânte.
– Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică strânge bani pentru a trimite echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri de la Singapore. În echipă înoată și avocatul Florentin Țuca de la Țuca, Zbârcea și Asociații.
– Fundația Comunitară București, organizator al evenimentului, strânge fonduri pentru a acoperi o parte din costurile ediției Swimathon din acest an.

Intrarea la evenimentul de sâmbătă este liberă, iar donațiile se pot face la bazin, în timpul competiției, sau până la 31 iulie, online pe platforma swimathonbucuresti.ro.

250 x 300 text

Sponsorii Swimathon București 2015
Compania Porsche România este sponsorul principal al ediției a treia Swimathon București. Compania susține cu o echipă proprie de angajați proiectul Make-a-wish, și mai ales pe Alin, un băiețel care suferă de Medula Blasto de Fosă Cerebrală Posterioară și care își dorește să devină un super erou (Sportacus), ca să salveze alți copii și să poată să facă sport din nou.

Banca Comercială Română (BCR) susține proiectul Joacă la greu!, al Asociației MagiCAMP, care strânge bani pentru o tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice. Angajații BCR pot susține proiectul MagiCAMP și pe Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel și donatorii care vor să participe cu sume mici.

Orange România își aduce o echipă de angajați pentru Asociaţia Învingem Autismul. Este a doua oară când angajații Orange România aleg să înoate pentru această cauză: anul trecut ei au contribuit la strângerea de fonduri pentru un nou centru de zi pentru copiii care suferă de autism.

Asociația Învingem autismul este susținută și UniCredit Țiriak Bank. Anca Nuță, directorul de marketing al companiei, înoată pentru a doua oară la Swimathon în susținerea acestei organizații.

Pe parcursul campaniei Swimathon 2015, cei peste 230 de înotători au beneficiat de consultanță sportivă și de nutriție de la Cori Grămescu, fondator LadyFIT Gym, prima sală din București dedicată în exclusivitate doamnelor și domnișoarelor. Antrenamentele de înot ale echipelor au fost sustinute de partenerul evenimentului, Club Moving, care oferă și abonamente echipelor câștigătoare.

Cei 15 copii care înoată la Swimathon vor primi cadouri căluți de mare textili, confectionați de Atelier Simpluș special pentru acest eveniment.

Pentru cei care vin să-și susțină echipele, organizatorii au pregătit o zonă de relaxare și mâncare, alături de de Băcănia Veche, berea Zăganu și înghețata Gelato Mio.

Despre Swimathon București

Swimathon este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Swimathon se desfășoară de șase ani în România prin fundațiile comunitare locale și a finanțat până acum peste 230 de proiecte cu peste 1,3 milioane de lei, strânși de la aproape 10.000 de donatori. În anul 2014, Swimathon are loc în șapte orașe din țară.

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.