Peste 22.000 puieti plantati de asociatia ViitorPlus in aceasta primavara

0

 ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – anunta finalizarea campaniei de impadurire din primavara lui 2012, cu urmatoarele rezultate: prin programul  „Adopta un copac!” si proiectul „Perdele verzi – Parcul Industrial Ploiesti” au fost plantati peste 22.000 puieti, cu ajutorul a 1.400 de voluntari, aducand totalul de puieti plantati de asociatie la 182.000.

In cadrul programului „Adopta un copac!” au fost desfasurate actiuni de plantare, completare sau prasila in cele patru locatii deja existente: comuna Draganesti-Vlasca din judetul Teleorman, comunele Valcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi si comuna Bragadiru din judetul Ilfov. In plus, a fost inaugurata cea de-a cincea locatie de plantare: „Padurea Copiilor” din localitatea Poroschia, judetul Teleorman. In total, au fost plantati 20.000 de puieti de stejar, frasin si tei, ajungandu-se la 180.000 de puieti plantati si ingrijiti si 30 hectare impadurite de ViitorPlus prin programul „Adopta un copac!”.

Totodata, primavara aceasta au fost stranse fonduri pentru plantarea a inca aproape 9.000 de puieti, ce urmeaza sa fie plantati in toamna acestui an, datorita “adoptiilor de copaci” ale companiilor : Accenture, CallPoint, Computaris Romania, GDF SUEZ Energy Romania, GlaxoSmithKline (GSK) Romania, ING Asigurari de Viata, Provident Financial Romania, RBS Romania, SC Cundall SRL, UniCredit Leasing si Apa Nova Bucuresti-Veolia. Campania de strangere de fonduri continua, fiind adresata si persoanelor fizice. Cea mai accesibila metoda este donarea a 2 Euro printr-un SMS la 887 pentru plantarea si ingrijirea a doi puieti in „Padurea Copiilor”. Numarul 887 este disponibil pana la data de 02 iunie 2012, in retelele Vodafone, Orange, Cosmote; nu se percepe TVA, iar serviciile aferente sunt oferite gratuit de cele trei retele.

Proiectul „Perdele verzi – Parcul Industrial Ploiesti” este nou inaugurat primavara aceasta in parteneriat cu S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A., in calitate de beneficiar, cu sustinerea firmelor care activeaza in cadrul Parcului. Finantatorii proiectului pana in acest moment sunt: Kaufland Romania, Yazaki si TIAB. Au fost plantati 2.100 de puieti de stejar pedunculat si stejar rosu, tei, frasin, singer, maces si paducel.

In cele 21 zile de activitati derulate, au fost prezenti peste 1400 de voluntari din cadrul organizatiilor: Accenture, CallPoint, Computaris Romania, Consiliul Judetean Prahova, Fundatia Post-Privatizare, GDF SUEZ Energy Romania, Genpact,  GlaxoSmithKline Romania, ING Asigurari de Viata, Kaufland Romania, Parcul Industrial Ploiesti, Provident Financial Romania, RBS Romania, TIAB Mentenanta, UniCredit Leasing, Apa Nova Bucuresti-Veolia si ViitorPlus, elevi si adulti localnici, voluntari individuali, elevi din trei licee din Calarasi: Colegiul Tehnic „Stefan Banulescu”, Colegiul Agricol „Sandu Aldea” si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” si 240 de zilieri.

“Adopta un copac!” este un program dezvoltat de ViitorPlus pentru impadurirea terenurilor degradate, ce are la baza proiecte tehnice realizate de specialisti. Activitatile includ atat plantarea arborilor, ingrijirea padurii timp de 6 ani, pana ce aceasta atinge stadiul in care nu mai are nevoie de lucrari de intretinere pentru a supravietui, cat si monitorizarea padurii timp de inca 10 ani. Proiectul „Perdele verzi – Parcul Industrial Ploiesti” se desfasoara in acelasi regim.

“Padurea copiilor este o companie de sensibilizare prin care se doreste plantarea si ingrijirea unui puiet pentru fiecare nou-nascut al Romaniei. Obiectivul initial este de 50.000 de puieti, cate unul pentru fiecare bebelus din zona de sud a tarii, zona vulnerabila la schimbarile climatice. ” 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.