Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 2000 de spectatori la prima ediție DokStation

0

Peste 2000 de spectatori au participat la toate proiecțiile și evenimentele din cele 3 zile ale festivalului DokStation Music Documentary Film Festival, între 23 și 25 septembrie.

Prima ediție DokStation s-a desfășurat în câteva cartiere din București, în 6 locații din sectoarele 1 (Grădina cu filme, Teatrelli, Club Control), 2 (Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național), 4 (Fabrica) și 6 (Parcul Drumul Taberei).

afis_dokstation

DokStation, singurul festival de documentare muzicale din București, se adresează atât publicului pasionat de film și muzică, cât și comunităților cartierelor bucureștene.

Prima ediție DokStation a avut în program 11 filme, dintre care câteva documentare foarte recente, în premieră în România, precum Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik, Gary Numan: An Android in La La Land (2016), regia Steve Read și Rob Alexander, un documentar ce-l omagiază pe unul dintre părinții muzicii electronice pop și Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte, film ce-l descoperă pe celebrul muzician prin, dar și dincolo de muzica sa.

Pentru prima dată în România, muzicianul și artistul scoțian Bill Drummond a fost invitatul special al primei ediții DokStation. Protagonist al documentarului Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared (2015), regizat de Stefan Schwietert, fostul solist al trupei de avangardă The KLF realizează un experiment muzical, încercând să-și imagineze cum ar fi o lume în care muzica dispare. Este o călătorie către punctul zero al muzicii.

După vizionarea filmului, Bill Drummond a fost prezent pentru o conversație cu spectatorii.

O parte din filmele selectate pentru această primă ediție au fost însoțite de concerte live susținute de trupa The Mono Jacks, cântărețul Mihail, trupele The Nuggers și Orkid și completate de DJ set cu A.Rusu și Rock DJ.
https://www.facebook.com/Dokstation.ro/

http://dokstation.ro/

________________________________________

DokStation este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil.

Parteneri
: ARCUB, Primăria Municipiului București, CreArt – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – Grădina cu filme & Teatrelli, Centrul Cultural European Sectorul 6, Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, Primăria Sectorului 2, Fabrica, Club Control, Ajungem MARI, Deschis Gastrobar, WeAreBasca, Eventbook

Sponsor: Silva

Parteneri media: Vice, Rock FM, 7 Seri, The Institute, Aarc

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.