Peste 200 de locuitori din cartierul Tei au participat la schimbare

0

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei a organizat o întâlnire cu locuitorii cartierului şi cu prietenii acestuia sâmbătă, 9 mai 2015, între orele 11 şi 15, în zona scărilor mari din Parcul Circului. La întâlnire au luat parte în jur de 250 de persoane.

Bucureştenii au participat la ateliere de lucru manual şi face painting pentru copii şi adulţi, o expoziţie de fotografii din cartier, panouri de consultare privind problemele din cartier (parcări, sensuri unice, siguranţa locuitorilor, transport public etc.) şi a fost lansat primul număr al ziarului de cartier „Foaia de Tei”. Atât copiii, cât şi adulţii au fost încântaţi de atelierele de lucru manual, de desenatul pe asfalt şi de face painting.

Foto1 eveniment

Aproape toate cele 300 de exemplare ale ziarului „Foaia de Tei” au fost distribuite gratuit.

Au fost completate în jur de 60 de cărţi poştale cu mesaje scrise de locuitorii cartierului către A.L.P.A.B. şi Primăria Sectorului 2, privind probleme specifice:

 • reabilitarea trotuarelor şi reamenajarea lor pentru a fi accesibile cărucioarelor şi fotoliilor rulante;
 • îndepărtarea gărduleţelor inestetice din jurul spaţiilor verzi;
 • îmbunătăţirea iluminatului public;
 • păstrarea circulaţiei pe ambele sensuri;
 • suplimentarea numărului de autobuze şi de tramvaie;
 • păstrarea spaţiilor de parcare existente şi amenajarea altora;
 • înfiinţarea unor spaţii pentru reciclare şi golirea frecventă a celor existente;
 • măturarea străzilor;
 • interzicerea construirii în parc şi în jurul acestuia;
 • toaletarea copacilor şi tăierea celor uscaţi;
 • reabilitarea scărilor din Parcul Circului;
 • astuparea şanţurilor existente etc.

Acestea urmează să fie înaintate autorităţilor respective în cel mai scurt timp. Cetăţenii au completat panourile puse la dispoziţie şi cu impresii frumoase despre cartier, printre care şi motivele pentru care le place să locuiască aici. Au fost strânse în jur de 120 de semnături pentru propunerea de modificare a traseelor mijloacelor de transport în comun.

Expoziţia de fotografie „Istorie şi tradiţie în Lacul Tei” a fost foarte vizitată şi apreciată.

Foto3 eveniment

Reamintim, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei este un grup format din locuitori ai cartierului Tei care şi-au propus să-şi construiască împreună cartierul pe care şi-l doresc. În acest scop, au organizat mitinguri, au înaintat numeroase adrese şi cereri Primăriei Capitalei şi Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (A.L.P.A.B.) şi au mers în numeroase audienţe. Au obţinut acces la bugetul A.L.P.A.B. pentru 2013 şi 2014, în urma unei acţiuni în instanţă. În acest moment, acţiunile Grupului urmăresc:

 • responsabilizarea instituţiilor şi obţinerea rezolvării problemelor legate de Parcul Circului (scăderea nivelului lacului, pentru care Grupul a obţinut efectuarea unui studiu hidrogeologic, încă în desfăşurare; revocarea Ordinului 155/2011, prin care un teren de 11.050 mp din parc sunt trecuţi în folosinţa Circului Globus);
 • îmbunătăţirea circulaţiei mijloacelor de transport în comun, prin suplimentarea numărului de autobuze 182 şi 282 şi a numărului de tramvaie 5 şi 16, cu extinderea programului de funcţionare de la 22:30 la 23:30, modificarea traseului autobuzului 182 (de la intersecţia bulevardul Lacul Tei cu strada Barbu Văcărescu, în direcţia străzii Barbu Văcărescu – bulevardul Ştefan cel Mare, cu continuarea traseului spre Gara de Nord) şi înfiinţarea unei noi linii de autobuz, de la intersecţia şoselelor Colentina cu Andronache, cu traseul Doamna Ghica – Lacul Tei – Barbu Văcărescu – Tunari – Universitate – Piaţa Unirii;
 • realizarea unei consultări a locuitorilor cartierului privind introducerea sensurilor unice pe bulevardul Lacul Tei şi pe străzile adiacente;
 • creşterea siguranţei în cartier;
 • rezolvarea problemelor legate de locurile de parcare;
 • organizarea de evenimente prietenoase în comunitate, atrăgând astfel alţi locuitori în Grup, pentru ca împreună să putem contribui la schimbări durabile în cartier.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.