Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 13.000 de oameni din peste 60 de țări vor alerga la cea de-a cincea ediție a OMV Petrom Semimaratonul București

0

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 13.000 de participanți din peste 60 de țări vor lua startul la cea de-a cincea ediție a OMV Petrom Semimaratonul București, care are loc sâmbătă 14 mai începând de la ora 10:30 și duminică 15 mai de la 08.30 în Piața Constituției.

În data de 9 mai, Bucharest RUNNING CLUB (BRC) a organizat conferința de presă pentru lansarea celei de-a cincea ediții a OMV Petrom Semimaratonul București, prilej cu care au luat cuvântul Valeria Răcilă van Groningen, președinte BRC, Liliana Stănculeț, Corporate Brand Manager, OMV Petrom, Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication Vodafone România, Ramona Ciocodei, Communication Manager, McDonalds România. Conferința a fost moderată de Oana Nastăse, director Bucharest RUNNING CLUB.

„Anul acesta ne mândrim cu faptul că am reușit să convingem peste 500 de colegi să ia startul la cea de-a 5 ediție a OMV Petrom Semimaratonul București. Suntem cea mai mare echipa de „corporatiști”. Cu cât suntem mai mulți, cu atât putem ajuta mai mult, de aceea anul acesta echipa OMV Petrom aleargă pentru Fundația Olimpică Română și susține proiectul „Împreună pentru sportivii României” a declarat Liliana Stănculeț, Corporate Brand Manager OMV Petrom S.A.

Oana Nastase Bucharest Running Club, Iliana Stanculet OMV Petrom, Laura Barbu Vodafone, Valeria Racila Bucharest Running Club, Ramona Ciocodei McDonald's (3)

„Ca în fiecare an, susținem cu bucurie semimaratonul organizat de Bucharest Running Club, în calitate de partener de comunicații și sponsor al Ștafetei Vodafone. Cu ocazia competiției, Fundația Vodafone România și angajații Vodafone România care vor alerga promovează, pentru al doilea an consecutiv, cauza HOSPICE Casa Speranței, printr-o acțiune de strângere de fonduri”, a declarat Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication, Vodafone România.

“Sunt foarte fericită când văd ca atleții , sportivii de performanță își unesc eforturile cu artiștii, antrenorii, bloggerii, pentru a promova sportul de masă și mișcarea in aer liber. Sunt recunoscătoare tuturor ambasadorilor Semimaratonului Bucuresti OMV Petrom, mai ales că unii dintre ei sunt colegele mele, camioanele olimpice la canotaj Georgeta Damian Andrunache, Paula Ivan, Doina Ignat, Viorica Susanu, alături de campionii olimpici – gimnasta Andreea Răducan, scrimerul Mihai Covaliu, de artiștii – Dan Puric și Călin Goia, de personalități TV – Sonia Argint Ionescu și Daniel Osmanovici, și de alergătorul Radu Restivan, a declarat Valeria van Groningen, președinte Bucharest Running Club.

“În 2012, când am demarat Semimaratonul București, am pornit cu 3000 de alergători, iar anul trecut am ajuns la peste 12.000 de alergători (adulți și copii). Semimaratonul Bucuresti a ajuns în cinci ediții la aceeasi dimensiune ca și Maratonul București în 9 ediții și suntem mândrii ca Bucharest Running Club a contribuit la dezvoltarea atletismului de masă, că în fiecare an numărul persoanelor care încep să aiba un stil de viață activ prin alergare crește cu 35% și că „Bucharest Running Club premier events” sunt o sărbătoare a capitalei și a țării,” a declarat Oana Năstase, Director Bucharest RUNNING CLUB.

“Suntem bucuroși să continuăm tradiția de atâția ani de a fi alături de organizatorii Semimaratonului București în demersul lor minunat de a aduce împreună atât de mulți pasionați de un stil de viață sănătos și dornici să susțină cauzele deosebite pentru care aleargă. Și anul acesta ne mândrim cu echipa Hilton Bucharest Running Club care se va alinia la start pe 15 mai și suntem încântați să anunțăm că la restaurantul Roberto’s, Chef Marco Magri a pregătit un meniu special, dedicat alergătorilor, un meniu alcătuit din 5 preparate bazate pe ingrediente proaspete și sănătoase, creat în cinstea curselor organizate de către BRC și, bineînțeles, în cinstea alergătorilor.” a declarat Mirela Burlacu, Marketing &PR Manager, Athenee Palace Hilton.

Favoritul OMV Petrom Semimaratonului București 2016 este kenyanul Cosmas Jairus Kipchoge Birech la masculin iar la feminin, Dire Tune Arissi din Etiopia. Ca în fiecare an, pentru distanţa de semimaraton –21,097 km vor fi prezenți și alți alergători de elită din Kenya, Maroc și Etiopia. Federația Română de Atletism va organiza în premieră la OMV Petrom Semimaratonul București, Campionatul Național de Semimaraton , Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin. La proba de ștafetă va concura în echipă cu Alexandru Corneschi și Ionuț Zaizan – Marius Ionescu, atletul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio. Ștafeta Bucharest Running Club va fi compusă din Iulian Danciu, Daniel Attila și Cosmin Trofin.

Sâmbătă 14 mai, începând cu orele 10:30, la Cursa Copiilor McDonald’s, vor lua startul din Piața Constituției, grupați pe categorii de vârstă și gen (5-6, 7-8, 9-10, 11-12 ani băieți și fete), copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica în dimineața zilei de 14 mai începând cu orele 7:00 din Sport Expo (Piața Constituției) iar cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Primii clasați vor fi premiați de către McDonald’s cu biciclete și alte articole sportive. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru şcolile şi liceele care au înregistrat cel mai mare număr de participanți, iar în acest an, Caroli va premia și profesorii cu cei mai mulți elevi. Bibi și copiii de la Contrapunct vor concerta sâmbătă 14 mai în Piața Constituției.

Duminică 15 mai, la orele 8:30, vor lua startul alergătorii de la Cursa Adolescenților, respectiv de la 10km Individual Volkswagen, fiind urmați la 8:33 de cei de la Cursa Populară Mega Image. La 9:30, încep cursele de Semimaraton și Vodafone Ștafetă, formate la această ediție din echipe de câte 3 alergători. Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile de la Sport Expo, spațiul special amenajat în Piața Constituției. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere vineri, 13 mai, între orele 13:00-20:00, sâmbată 14 mai, între orele 11:00-20:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 15 mai, în intervalul orar 07:00-07:30 (doar cei care sosesc in București în dimineața competiției).

World Class va ajuta alergătorii să se încălzească și să-i țină în formă în Piata Constituției, începând printr-o sesiune de warm-up în jurul orei 07.30, respectiv 08.30, iar la ora 09.00 va fi disponibil un moment de dans, urmând ca participanții care au terminat cursa să se relaxeze prin sesiunile de yoga, de la ora 10,00 și stretching de la ora 11.30 după care urmeaza un concert Katarina.

Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse, precum și primilor trei clasați din categoria participanților în scaune cu rotile, de asemenea, pentru fiecare cursă în parte. Campionii de la cursele de semimaraton (21,097 km), 10 km individual Volkswagen (10,548 km) și semimaraton ștafetă Vodafone vor primi premii în bani. Vodafone va oferi premii pentru 6 echipe de ștafetă (primele două echipe de bărbați, primele două echipe de femei și primele două echipe mixte) constând în telefoane mobile de ultimă generație, Mega Image va oferi vouchere de cumparaturi pentru Cursa Populară Mega Image iar OMV Petrom va oferi bonuri de carburant pentru primii clasați diferite categorii.
Noutatea acestei ediții este că pe lângă deja binecunoscutul serviciu,“Volkswagen te fotografiază” pentru toți alergătorii cursei 10 km individual VW, Ursus va fotografia alergătorii care participă la Cursa Populară Mega Image, iar Caroli îi va fotografia pe participanții care vor fi prezenți la încălzirea de sâmbătă, 14 mai în Piața Constituției. Alergătorii care participă la aceste probe și momente din cadrul Semimaratonului București trebuie să intre pe www.bucuresti21km.ro pentru descărcarea aplicației și pentru primirea albumelor foto personalizate pe contul propriu de Facebook.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 15 cauze partenere ale OMV Petrom Semimaratonul București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Traficul va fi închis sâmbătă, 14 mai între orele 06:30-14:30 pe bd. Unirii, ambele sensuri, între Piața Constituției și Bd I.C. Brătianu și pe bretelele adiacente Pieței Constituției, iar duminică, 15 mai, circulația auto este restricționată între orele 06:30-15:30 pe traseele menționate mai jos:

• pentru Cursele Semimaraton, Cursa Individuală Volkswagen, Ștafetă Vodafone (21km, 10km și 8k+8k+5k): Piața Constituției; Bulevardul Libertății–Rondul Coșbuc, Bulevardul Libertății, Piața Constituției, Bulevardul Unirii, Piața Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piața Muncii (Hurmuzachi), Bulevardul Basarabia (până la Bulevardul Chișinău), zona Arena Național,Bulevardul Basarabia, Piața Muncii, Bulevardul Decebal, Piața Alba Iulia, Bulevardul Unirii, Piata Constituției, Bulevardul Libertății, Bulevardul Națiunile Unite, Piața Națiunile Unite, Splaiul Independenței, Calea Victoriei (până la strada Matei Millo), Splaiul Independenței (până la intersecția cu strada Știrbei Vodă), Bulevardul Libertății, Piața Constituției;
• pentru Cursa Populară Mega Image și Cursa Adolescenților (3,6 km): străzile din jurul Palatului Parlamentului și ale Parcului Izvor,respectiv Bulevardul Libertății, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Hașdeu, Splaiul Independenței, Bulevardul Libertății, Piața Constituției.

Harta traseelor competiției poate fi accesată pe: www.bucuresti21km.ro/media/2012/general_map.jpg și www.bucuresti21km.ro/media/2012/kids_map.jpg.

Pentru că OMV Petrom Semimaratonul București este mai mult decât o competiție de alergare, este o sărbătoare a orașului București, atât pe traseu cât și în Piața Constituției vor fi organizate concerte la care vor lua parte artiști de la Roton.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu, despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia va avea loc sâmbătă 14 mai între orele 9:15 – 15:00 și duminică 15 mai, între orele 7:15 – 15:00.
Companiile care sprijină cea de-a cincea ediție a evenimentului OMV Petrom Semimaratonul București sunt: OMV Petrom – partenerul oficial care dă şi numele evenimentului, Volkswagen – sponsor gold şi maşina oficială, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – sponsor Șafetă și partener comunicații, Mega Image – sponsor Cursa Populară, McDonalds – sponsor Cursa Copiilor, Izvorul Minunilor – apa oficială, Ursus – berea oficială, Caroli, Isostar – energizantul oficial, Hotel Athénée Palace Hilton, City Grill-Hanu’ Berarilor, Accenture, World Class, Repower, Global Relocation Services, media TRUST. Partenerii instituţionali sunt Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, AIMS. ONG-urile asociate și recomandate pentru ediția din acest an a OMV Petrom Semimaratonul București sunt: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Speranței, Fundația Olimpică Română, WWF-Team Panda România, Light into Europe, United Way, Viitor Plus, Little People, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (A.I.T.A.), Let’s do it Romania!, SOS Infertilitatea, Fundația Star Storage, Organizația Suedeză pentru Ajutor Reciproc, Hand 2 Hand, Concordia, Fundația pentru Dezvoltarea Popoarelor, Special Olympics, Ajungem Mari, Fundația Inocenți, Fundația Renașterea, Fundația Aura Ion, Salvați Copiii, Crucea Roșie Sector 1, Pachamama România, Fundația Policlinici Sociale Regina Maria, Ro Club Marathon, Integrated Consulting Group.

Evenimentele beneficiază de promovare radio, tv, print și online cu sprijinul partenerilor media la TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, N24, Gazeta Sporturilor, In Your Pocket, Men’s Health,Casa Lux, Femeia, National Geographic, Sănătatea de azi, BRAVO Girl, Running Mag, , 4run.ro, News.ro și Disney Channel.

DESPRE BUCHAREST RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. În calendarul de evenimente Bucharest RUNNING CLUB din acest an, pe lângă OMV Petrom Bucharest Half Marathon din 14-15 mai, și cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ce se va desfășura în perioada 3-4 octombrie s-a adăugat și prima ediție a Uniqa Asigurări 10K& Family Run, ce a avut loc pe 3 aprilie. Competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.

Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.
FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; #RunInBucharest

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.