Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100.000 lei pentru copiii și tinerii cu autism, în cadrul Balului Albastru 2013

0

Cea de-a doua ediţie a Balului Albastru – eveniment caritabil  în sprijinul copiilor cu autism a avut loc in data de 18 aprilie, orele 19:00 la Hotel JW Marriott Bucharest Grand Hotel – Sala Grand Ballroom.

Ediția din acest an a Balului Albastru a strâns fonduri de peste 100.000 lei. Şi de această dată, evenimentul şi-a propus strângerea de fonduri pentru îmbunătăţirea procesului de integrare a copiilor cu autism în școală, dar și pentru intergarea socială a tinerilor afectați de această tulburare. Peste 150 de invitaţi – vedete, reprezentanţi ai companiilor, organizaţii şi donatori inviduali au participat aseară la eveniment, susţinând cu entuziasm cauza Asociaţiei Învingem Autismul.

Foto_Andreea Marin

Fiecare moment al evenimentului a fost prezentat de către Mădălin Ionescu şi Cristina Şişcanu Ionescu, iar Mihai Ghiţă, vedetă Kanal D, a moderat licitaţia.  Antonia, Cristina Vasiu, Trupa Taxi, Trupa Bandidos şi şcoala de tango argentinian TangoTangent au completat programul serii prin momente artistice de excepţie. Totodată, Daria, fetiţă diagnosticată cu autism, în vârstă de 7 ani, a încântat sala cu melodia Beautiful. Pentru Daria s-au strâns în cadrul serii 5.100 lei de la 23 de invitați. Aceştia sunt astfel donatorii “Bursei Daria” cu ajutorul căreia va fi sprijinită viitoarea carieră muzicală a fetiței, beneficiară a Centrului Multidisciplinar de Intervenție pentru Autism al Asociaţiei Învingem Autismul.

Invitatul special  al  serii a fost Scott James, un talent descoperit în 2009 în Maria Britanie, în cadrul emisiunii X Factor. Scott James este un exemplu în întreaga lume, care, deşi a fost diagnosticat cu sindromul Asperger –o tulburare din spectrul autismului, a reuşit să treacă peste toate barierele impuse de societate şi starea fizică. Melodia interpretată în cadrul concursului a devenit foarte repede un imn internaţional pentru cauza autismului, inspirând mii de oameni. Vizita sa a fost sponsorizată de Urban Travel.

În copilărie am fost considerat o nulitate, cineva care nu va reprezenta nimic pentru nimeni. Sunt aici ca să demonstrez lumii nu numai că acest lucru nu este adevărat, dar și să arăt că oamenii cu autism sunt foarte competenţi. Suntem diferiţi, dar nu mai prejos decât ceilalţi.” a declarat Scott James.

Licitaţia a reuşit să adune suma de 30.000 lei, participanţii licitând pentru obiecte cu valoare personală sau artistică şi servicii donate de susţinătorii cauzei autismului: Casa Regală, Primul Ministru al Marii Britanii, Andreea Marin (tablou realizat de artistul Codrin Mircea), Cătălin Botezatu, vedete ale Kanal D, Nuami Dinescu, Manuela Hărăbor şi școala de tango argentinian TangoTangent, artista Roxana Ene, agenția de turism Edelweiss Travel și Austrian Airlines, Rafael and Sons, Leonard Iozefini, Andrei Pungovschi, Chris Simion, Sole Restaurant, Vali Porcișteanu Driving School. Aceștia sunt doar o parte dinre cei care au inteles provocările cu care se confruntă copiii şi tinerii cu autism şi familiile acestora (incidenţa este de 1 caz la 100 de copii – mai multe informaţii şi surse oficiale aici).

Momentul culminant al serii a fost  licitația pentru Maestrul Iozefini, moderată chiar de acesta. Câștigătoarea, Elena Klaici de la Rompel Surgical Products a donat 3000 lei  pentru o oră de lecții de magie. Câștigătoare a primit de asemenea și o carte cu autograf din partea magicianului. Și în acest an vedetele și persoanele publice au licitat. Europarlamentarul Petru Luhan a câștigat tabloul Ancăi Lungu şi o casetă din piele, cu inițiale aurii gravate, care a aparținut lui Tudor Vornicu, donată de fiica sa. De asemenea, Andreea Mantea a câştigat păturica handmade creată de Simona Pătruleasa.

„Suntem onorați de mobilizarea oamenilor care au fost prezenți la a doua ediție a Balului Albastru, dar și a zecilor de parteneri – firme și vedete – care ne-au sprijinit pro bono în organizarea acestei seri pline de dăruire și emoție. A fost totodată un moment cu totul inedit pentru invitați, dar și pentru noi organizatorii, pentru că la eveniment au fost prezenți cinci tineri cu autism: Scott James, Josef Schovanec, Amanda Murray, Andrei Hărăbor și Alexandru Ene. Fondurile strânse în această seară ne sprijină astfel să ajutăm la rândul nostru copii ca Daria, care, deși diagnosticați cu autism, pot avea o viață independentă. Le mulțumim tuturor pentru încredere și prietenie.” Andreea Sorescu,  directorul executiv al Asociației Învingem Autismul.

Fondurile strânse în urma  Balului Albastru vor fi folosite pentru desfășurarea unui program de integrare socială dedicat copiilor cu autism și pentru susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul. În acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activităţi unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupaţională şi kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare şi de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilităţi care să îi ajute să se integreze în învăţământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.  Asociaţia învingem Autismul are parteneriate cu grădiniţe şi şcoli, parteneriate prin care îşi propun integrarea şcolară a beneficiarilor. De programul personalizat de intervenţie al copiilor cu autism se ocupă o echipă  formată din specialişti care sunt formaţi şi evaluaţi de consultanţi străini din ţări ca Statele Unite, Finlanda şi altele.

Sponsorii evenimentului:

Gold: The Advisers Knight Frank, Popovici Niţu&Asociaţii

Silver: CEC Bank, Deloitte, Digi 24, Garanti Bank, Raiffeisen Bank, Rompel Surgical Products, Unicredit Tiriac Bank.

Partenerii evenimentului:

Kanal D, Kamrad Event Management, Urban Travel , Vinexpert, Edelweiss Travel, Austrian Airlines, Butterfly Media Group, Graffiti PR, Flower Decor,  Rafael and Sons, Alpha Bank, FanCourier, Provident,  JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Vali Porcișteanu Driving School, Aqua Carpatica, Timbark, TangoTangent,  Oficiul de turism Inns’bruck, Sole Restaurant, Nichi – Cristina Nichita, Decât o Revistă, Tudor Tailor, Delicatese Florescu, LoreArt, Șerban Photography, Motion Art şi Deshido.

 

Despre Asociația Învingem Autismul

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, Asociația are un număr de peste 30 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA. Asociația Învingem Autismul este membră a Federației pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. autismfedra.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.