Peste 100.000 de lei au fost strânși de echipa Salvați Copiii, la semi-maratonul București. Fondurile vor ajunge la Maternitatea Bucur din Capitală

0

Maternitatea Bucur din Capitală va avea o masă radiantă cu modul de resuscitare, necesară salvării nou-născuților prematur, grație curajului și entuziasmului alergătorilor din echipa Salvați Copiii, la semi-maratonul București. Multipla campioană olimpică la spadă Ana Maria Brânză, președintele ales al European Board & College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG), Prof. Dr.  Jacky Nizard, de la Universitatea „Pierre et Marie Curie” din Paris, Amalia Năstase, alături de familia ei, Oana Tache au reușit să ducă la îndeplinire obiectivul de a-i ajuta pe medicii de la maternitatea Bucur să îi salveze pe prematuri.

Echipa Salvati Copiii

 

„Am avut o echipă fantastică azi, de aproape 210 alergători care au ales să susțină Salvați Copiii și care au participat la cursele de 3,4 km, de 10 km, ștafetă sau semi-maraton. Suma strânsă de către alergători prin platforma Galantom dar și cu sprijinul sponsorilor REWE România prin lanțul de magazine Penny Market, Interbrands Marketing & Distribution, Reckitt Benckiser, Renovatio și Dorna a fost de 101.200 lei. Le mulțumim tuturor pentru participare și îi așteptăm la fel de antrenați la următoarea cursă, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

Numai în 2016, dintre cei 1.900 de copii care s-au născut la Maternitatea Bucur, 600 au fost prematuri. Multe dintre nașterile vulnerabile sunt preluate de maternitatea bucureșteană de la spitalele din regiune, care nu pot asigura intervenție medicală adecvată și imediată unei nașteri premature.

Medicul  Jacky Nizard, în vârstă de 47 de ani și tată a doi copii,  a venit special la București, pentru a paticipa la cursa de 21 kilometri dar și pentru a atrage atenția asupra importanței pe care o are dotarea maternității în salvarea copiilor născuți prematur și a declarat: ”Sunt bucuros că am reușit! Am avut o echipă minunată, iar la capătul acestui maraton ne așteaptă copiii născuți prematur, pe care medicii de la Maternitatea Bucur îi vor salva și îngriji cât mai bine, până când vor prinde singuri puteri. A fost o zi minunată!”.

În ultimul an, Jacky Nizard, medic la Spitalul PitiéSalpêtrière, unul din cele mai importante centre din Europa unde sunt supravegheate sarcinile complicate cu patologie maternă, a susținut în România patru workshop-uri organizate de Salvați Copiii, la care au participat peste 250 de medici obstetricieni și neonatologi de la 15 maternități din întreaga țară.

Multipla campioană olimpică la spadă Ana Maria Brânză a fost unul dintre membrii de bază ai echipei: ”Am alergat azi cu multă bucurie și chiar recunoștință. Sunt extrem de fericită că am devenit parte din acest proiect atât de necesar, de reducere a mortalității infantile, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală”, a spus aceasta.

Oana Tache a alergat, și ea, pentru cauza copiilor născuți prematur: ”Am alergat pentru Salvaţi Copiii, poate de aceea niciun pas nu a părut dificil. Dincolo de linia de finish, la capătul acestei curse, copiii născuţi prematur au căpătat o şansă în plus în lupta cu viaţa. Sunt fericită că m-am implicat din nou şi că am făcut alături de Salvaţi Copiii noi pasi pentru salvarea celor care au nevoie de noi, micuţii de azi- eroii de mâine.

Amalia Năstase, Ambasador Salvați Copiii România, a alergat alături de familia ei: ”Copiii mei au învățat că implicarea noastră, a tuturor, este esențială. Sunt copii mult mai mici decât ei și mult mai fragili, dar care vor deveni puternici, cu ajutor. De aceea am alergat astăzi și mă bucur că am reușit. Nou-născuții prematur au, de astăzi,o echipă și mai mare alături de ei”.

Cauza principală a mortalității infantile, a cărei incidență menține România pe primul loc în Uniunea Europeană, o reprezintă prematuritatea și, legat de aceasta, o serie de complicații în evoluția nou-născuților. ”Un copil născut înainte de termen, a cărui greutate este mică, uneori și sub 1.000 de grame, reprezintă o urgență medicală. Intervenția trebuie să fie rapidă, iar pentru asta, aparatura medicală este absolut necesară. Suntem recunoscători pentru sprijinul primit,”,  a spus doctorul Licuța Novaseliv, șeful secției de neonatologie de la Maternitatea Bucur.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.

În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 27 de ani de activitate, peste 1.500.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.