Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100.000 de euro pentru Policlinicile Sociale și centrele educaționale

0

Gala Din Inimă pentru Viitor a strâns peste 100.000 de euro pentru Policlinicile Sociale și centrele educaționale

București, 28 octombrie 2016 – Joi seară a avut loc Gala Din Inimă pentru Viitor, organizată de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria în beneficiul Policlinicilor Sociale și a centrelor educaționale ale fundației. Invitați de marcă precum ASR Principesa Maria a României, reprezentanți ai Casei Regale, oficiali ai statului (Administrația Prezidențială, domnul Vlad Voiculescu – Ministru al Sănătății), reprezentanți ai Corpului Diplomatic (Excelența Sa domnul Paul Brummell – Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelența Sa doamna Tamar Samash – Ambasadorul Israelului în România), Maia Morgenstern, Virgil Ianțu, Marius Florea Vizante și peste 200 oameni de afaceri români și străini – reprezentanti ai top managementului a peste 30 de companii importante din România au contribuit la strângerea sumei de 100.000 de euro. Această sumă va fi folosită pentru a susține activitatea celor două Policlinici Sociale și cele două proiecte educaționale ale Fundației.

De peste 5 ani Policlinica Socială Baba Novac este singura care oferă sănătate și demnitate persoanelor fără venituri și fără asigurări medicale, iar în ultimul an am ajuns la peste 2000 de pacienți care primesc servicii medicale complexe absolut gratuit. Iar la Policlinica Socială Sala Palatului, în ultimul an am oferit servicii medicale pentru peste 2000 de persoane cu venituri mici și foarte mici. Si numărul pacienților nostri este în permanentă creștere – estimăm  că până la sfârșitul următorului an acesta va creste cu aproximativ 50%, deci vom avea peste 6000 de pacienți sociali de a căror sănătate ne vom ocupa. De aceea suntem fericiți că în această Gală am reușim să adunam o suma record, de peste 100000 eur, datorită sprijinului sponsorilor și invitaților prezenți. Le mulțumesc tuturor!”, a precizat Dr. Wargha Enayati, președintele și fondatorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria la finalul evenimentului.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și-a declarat aprecierea față de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria: „Mă miră faptul că sunt primul ministru al Sănătății care este la Gala Din Inimă pentru Viitor dar mă și bucură foarte tare. Am avut ocazia să îl cunosc pe dr. Wargha Enayati în urmă cu un an, personal, într-un spital, în Bagdasar Arseni, atunci când încercam să transferăm câțiva pacienți în străinătate, unde ar fi putut fi tratați mai bine, ceea ce am și reușit. El a reușit un pic mai repede decât mine, au fost câteva zile în care ne-am văzut de mai multe ori la masă cu delegația din Germania și am prins câte ceva din sufletul acestui om. Am aflat apoi cu ce se ocupă fundația, știam doar din alte surse, am fost în vizită la Fundația Policlinici Sociale Regina Maria, cred că ceea ce ne dorim fiecare, dincolo de succes, sau lipsa de succes pe care o putem obține în viața aceasta, este ca în ceea ce facem să lăsăm câte o fărâmă din sufletul nostru”.

Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, a precizat că Fundația Policlinici Sociale Regina Maria oferă șansa unei vieți decente celor mai puțin norocoși. ”Este foarte important să-i susținem pe cei care sunt alături constant de cei mai puțin norocoși, de aceea folosesc acest prilej pentru a felicita Fundația Policlinici Sociale Regina Maria pentru că de atâția ani luptă zi de zi pentru acești oameni”.

Cu ocazia Galei Din Inimă pentru Viitor au fost prezentați și noii ambasadori ai Fundației: doamna Maia Morgenstern și domnul Virgil Ianțu, care s-au alăturat cauzei în ultimele luni. La eveniment au mai fost prezente si alte personalități precum Bogdan Stelea și Gheorghe Popescu, care au oferit pentru licitația din cadrul Galei echipamente sportive purtate de ei și de mari sportivi precum Gheorghe Hagi și Cristiano Ronaldo. Aceste obiecte au fost de altfel și printre cele mai bine licitate obiecte în cadrul licitației live organizate în cadrul Galei, care a adunat peste 16.000 de euro.

Despre Gala din Inimă pentru Viitor

Gala Din Inimă pentru Viitor este principalul eveniment de fundraising anual și momentul de bilanț al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 5 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite în cadrul Policlinicii Sociale din Baba Novac unui număr de peste 1750 de persoane înregistrate fără venituri şi asigurări medicale. Această policlinică este prima de acest fel din ţară. Puteți afla mai multe detalii pe pagina dedicată, pe site-ul Fundației.

În 2015, a fost lansată cea de-a doua Policlinică Socială, în zona Sala Palatului, care se adresează persoanelor cu venituri mici și foarte mici. Acestea pot beneficia de servicii de calitate, la prețuri foarte mici: de exemplu, prețul social al unei consultații este de 20 de lei, iar al unei ecografii de 30 de lei. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina dedicată policlinicii de pe site-ul Fundației.

De asemenea, anul acesta fundația a lansat trei programe medicale pilot — Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienților sociali și Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer și părinții copiilor bolnavi de cancer.

În plus, în cele două proiecte educaționale din Clinceni și Băneasa vin peste 140 de copii din familii defavorizate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.