Peste 10 000 de tineri interesați să își deschidă o afacere

0

OTP ANTREPRENOR a atras, în primele 6 luni de la lansare, peste
10 000 de tineri interesați să își deschidă o afacere

• 40 de idei de afaceri urmează să fie finanțate cu câte 10.000 de euro – fonduri nerambursabile
• 2 întâlniri de start-up și 2 sesiuni de conștientizare
• 1 caravană de informare în regiunea Sud-Vest Oltenia
• Aproape 8 000 de like-uri primite pe pagina de Facebook OTP Antreprenor

Visual OTP Antreprenor

OTP Consulting România, companie membră a OTP Group și Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai prestigioasă universitate tehnică din România, anunță rezultatele intermediare pentru primele șase luni de la lansarea proiectului multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”.

Proiectul OTP Antreprenor s-a dovedit a fi de real interes pentru tinerii antreprenori care doresc să înceapă o afacere, atrăgând până acum peste 10 000 de persoane interesate de beneficiile auto-angajării şi iniţiativei antreprenoriale. Pe lângă numărul considerabil de înscrieri în grupul ţintă, aproximativ 600 de solicitări, dintre care 400 de cereri de înscriere completate până în prezent, caravana de promovare a atras în drumul ei prin Oltenia (Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Craiova, Slatina, Râmnicu Valcea) și București, nu mai puțin de 2 500 de persoane interesate de antreprenoriat. De asemenea, pagina de Facebook OTP Antreprenor a strâns, în primele 6 luni de la lansare, aproape 8 000 de like-uri.

“ OTP Antreprenor este unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de OTP Consulting în ultimii ani, care a generat şi avem încredere că va continua să genereze efecte pozitive pe termen lung, atât la nivelul grupului țintă, cât și al comunităților economice din cele două regiuni de dezvoltare, Bucureşti-Ilfov și Sud-Vest Oltenia. Serviciile integrate de consultanţă pe care le oferim susțin dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare formării antreprenorilor de succes, un vector important de creștere economică”, a declarat Agoston Olti, CEO OTP Consulting România.

În urma concursului de idei de afaceri, lansat în cadrul proiectului OTP Antreprenor, au fost desemnate câștigătoare 40 de idei de afaceri din domenii precum IT, media și publicitate, design și arhitectură, comerț, turism, industrii creative sau alte activități recreative și distractive.

Cei 40 de antreprenori câștigători ai concursului provin din județele Gorj (2), Mehedinți (2), Vâlcea (2), Olt (4), Dolj (6), Ilfov (3) și București (21). Aceștia sunt în proporție de 50% studenți, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. De asemenea, 18 din cele 40 de proiecte aparțin segmentului de antreprenoriat feminin.

Toți câștigătorii vor avea la dispoziție câte 10.000 de euro, fonduri nerambursabile, cu care în perioada următoare își vor înființa și operaționaliza noile firme (start-up-uri).

În acest sens, în perioada 30 iunie – 10 iulie antreprenorii au putut beneficia de consultanță gratuită din partea experţilor de schemă start-up. O parte dintre aceștia au participat deja la două seri start-up susținute de specialiştii proiectului. Prima întâlnire a avut loc în Craiova, pe data de 3 iulie, la Centrul de sprijin al afacerilor, iar cea de-a doua, pe 8 iulie, la centrul din București. Discuțiile s-au axat atât pe calendarul de implementare a planurilor de afaceri (contractare, plăți, operaționalizare firmă, monitorizare) cât și pe problemele întâmpinate la înființarea firmelor.

Serile de start-up vor continua și în perioada următoare, cu o nouă tematică dedicată branding-ului şi promovării online a ideilor de antreprenoriat.

De asemenea, au fost organizate două sesiuni de conștientizare, prima desfășurată la Universitatea POLITEHNICA din Bucureșt, cea de-a doua la Centrul de consultanţă din str. Petre Herescu, nr.29. În cadrul acestora, antreprenorii au aflat de la specialiști detalii despre modul în care trebuie completat planul de afaceri, dar și despre beneficiile autoangajării și inițiativei antreprenoriale.

În ceea ce priveşte grupul ţintă vizat de proiectul Antreprenor, 326 de cursanţi au absolvit cursurile de formare antreprenorială în primele 6 luni de proiect, în 17 serii. Un număr de 74 de membrii ai grupului ţintă urmează să participe la seminariile în urma carora vor dobândi noi abilităţi şi competenţe antreprenoriale.
Proiectul multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia” va fi finalizat în luna noiembrie cu o conferinţă de închidere, în care vor fi prezentate rezultatele finale şi ideile de sustenabilitate.

OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piața locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor și clienților săi în obținerea finanțărilor nerambursabile destinate investițiilor și dezvoltării de proiecte.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.