Personal Brand Marathon

0

30 de tineri din șase țări europene au învățat să facă personal branding în cadrul trainingului Personal Brand Marathon

Programul a fost implementat de Fundația Ciprian Marica și finanțat prin Erasmus +

Personal Brand Marathon (3)

Personal Brand Marathon, primul training internațional de branding personal organizat în România prin Programul Erasmus+ pentru reprezentanţi ai organizaţiilor non-profit europene, s-a încheiat după opt zile de cursuri și ateliere. 30 de tineri profesionişti au învățat prin metode de educaţie non-formală cum să îşi construiască un brand personal autentic şi să devină ambasadori ai proiectelor sociale în care sunt implicaţi.

Cursul de formare Personal Brand Marathon, desfăşurat în perioada 20-28 octombrie în Bucureşti, a reprezentat prima iniţiativă a Fundaţiei Ciprian Marica de creare a unei reţele de lideri şi lucrători de tineret implicaţi în activităţi non-profit şi proiecte antreprenoriale. Tinerii participanți, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, au primit consiliere în construirea unui brand personal şi creşterea vizibilităţii proiectelor pe care le iniţiază. Proiectul are în vedere strategia Europa 2020 propusă de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, aceea de dezvoltare a competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională prin oferirea unei oportunităţi de formare. Programul Personal Brand Marathon este finanțat de Uniunea Europeană.

Cei 30 de tineri au reprezentat organizații din Croația (Raplection), Italia (Le Royal), Spania (Fundacio Catalunya Voluntaria), Slovacia (Adel), Letonia (Baltic Regional Fund) şi România (Fundația Ciprian Marica). Aceștia au participat la o serie de ateliere de educaţie non-formală care i-a ajutat să îşi dezvolte un set de abilităţi şi competenţe profesionale şi personale. Obiectivul principal al proiectului a fost atins și a constat în crearea unui spaţiu creativ în care participanţii, sub îndrumarea unor traineri internaţionali, să îşi descopere valorile și să afle care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru crearea unui brand personal, promovarea acestuia prin canale specifice și administrarea pe termen lung.

„Brandingul personal este un subiect de actualitate în rândul tinerilor care activează în organizaţiile non-profit, dar şi al absolvenţilor care doresc să îşi lanseze proiecte de antreprenoriat social. Suntem bucuroși că am reușit să îi îndrumăm să îşi creioneze o prezenţă puternică atât în mediul online, cât şi în cel offline”, a menționat Artemis Boldea, director general al Fundației Ciprian Marica. „Acum participanţii știu cum să îşi evalueze competenţele şi expertiza, să se diferenţieze de ceilalţi tineri, să îşi găsească un job sau parteneri care să îi susţină în implementarea proiectelor sociale care răspund problemelor comunităţii și pot transmite mai departe informația membrilor organizațiilor internaționale pe care le reprezintă“, a adăugat Artemis Boldea.

Activităţile derulate în timpul cursului de formare au încurajat schimbul de bune practici şi instrumente folosite la nivel european între lucrători de tineret, studenţi şi coordonatori de proiecte, precum şi crearea unei reţele de specialişti în branding personal, antreprenoriat social şi management al talentului prin metode de educaţie non-formală.

Documentele relevante pentru participanți și pentru cei interesați să afle detalii despre personal branding vor fi prezente pe platforma dedicată proiectului pe website-ul Fundației Ciprian Marica și pe paginile de Facebook și Twitter ale fundației. De asemenea, vor fi organizate ateliere dedicate programului cu organizații non-profit, freelanceri, antreprenori, precum și cu studenți din București.

„Parteneriatul cu organizațiile din străinătate va continua, iar platforma dedicată, integrată website-ului Fundației Ciprian Marica, va fi constant dezvoltată cu articole și informații despre personal branding. La nivel local vom spori vizibilitatea programului Erasmus +”, a declarat Artemis Boldea, director general al Fundației Ciprian Marica.

La finalul cursului de formare, participanții au primit certificatul Youth Pass, acreditat de Comisia Europeană la nivel internațional care atestă competențele şi abilităţile personale şi profesionale dobândite pe parcursul acestuia.

###

Despre Fundația Ciprian Marica

Fundația Ciprian Marica este o organizație non-profit înfiinţată pe 23 noiembrie 2012. Misiunea Fundației Ciprian Marica constă în descoperirea, îndrumarea, formarea și promovarea tinerilor cu talent și aptitudini în domeniile artistic, sportiv, educațional, prin organizarea de acțiuni și manifestări sportive, culturale și educaționale. Fundația acționează pe trei planuri: programe pentru bursieri, programe comunitare și construirea pas cu pas a unei școli vocaționale, acesta fiind obiectivul pe termen mediu.

Despre Erasmus+

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Programul a demarat în anul 2014, va fi operațional până în anul 2020 și face parte din cadrul multi-anual de finanțare a Uniunii Europene.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.