Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Perpetuum Violence – solo show de sculptura Catalin Badarau

0

Perpetuum Violence – solo show de sculptura Catalin Badarau
Producator: Nasui collection & gallery, Bucuresti, Romania
10 februarie – 20 Aprilie, 2016
Tururi speciale: 10 februarie, intre 11.00 -14.00 si 18.00-21.00

Catalin-Badarau,-Cross-over,-Sculpture--Installation,--mixed-media,-sylicon,-water-and-glass,-2015,-80x100x15cm-(WxHxD)-(2)

Solo show-ul „Perpetuum Violence” al lui Catalin Badarau face referire la o mai buna intelegere a unor tipuri de violenta perpetua. Inspirat atat de situatii specifice, cat si de experientele personale ale artistului insusi, proiectul expozitional „Perpetuum Violence” genereaza o privire specifica, aprofundata asupra acestui subiect.

Violenta face parte din natura umana. De-a lungul istoriei civilizatiei, violenta s-a aflat in perpetuum in existenta oamenilor timp de secole. Legile de baza a supravietuirii in natura sunt bazate pe o criminalitate constanta. Dintr-o perspectiva darwinista, luptele pentru supravietuire si pentru perpetuarea speciei depind direct de transmiterea genelor invingatorului. Pe de cealalta parte, violenta si crima reprezinta factori importanti, generatori de principii si sentimente precum mila, compasiune, dar si drepturile omului.

Creatiile lui Catalin Badarau sunt inspirate din subiecte sociale despre manifestari contemporane ale violentei, precum munca fortata sau noi tipuri de migratie, si din sentimente umane de suferinta sau alienare.

In multe dintre lucrarile sale, Badarau are ca model uman o persoana cu dizabilitati fizice si psihice, fapt ce poate constitui o cheie catre o mai buna intelegere a artei lui.

Ca sculptor, Badarau lucreaza avand ca reper principal corpul uman. Cioplite sau modelate in rasini poliuretanice sau sintetice, partile din corpuri umane sunt atarnate, scufundate sau intinse pe diferite structuri metalice. Structurile groase si grele din metal pe care le creeaza au mereu un impact urias in raport cu moliciunea carnii umane reprezentate.

Fiind auto-sustenabile, lucrarile de arta ale lui Badarau reprezinta parti ale unor instalatii atent manufacturate, ce interactioneaza direct cu mediul lor. Perspectivele lor sculpturale abordeaza expresia carnii umane si a corpului, aflate sub presiune, suspendate sau scufundate in lichide. Titlurile acestora invoca situatii sau sentimente ale unei umanitati subjugate.

////

Adresa: Sos. Bucuresti Nord 15-23, Swan Technology Park, cladirea Kingston, Pipera, Bucuresti, Romania
Program: http://www.cosminnasui.com/2015/11/catalin-badarau-solo-show/

Catalin Badarau este un artist ce traieste si isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Romania. Detine un doctorat in Sculptura si preda la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Lucrarile sale au fost expuse in expozitii solo si de grup in tari precum Romania, Italia, Franta si Germania.

Nasui collection & gallery s-a deschis in 2010 in Bucuresti, Romania si a co-produs peste 60 de proiecte internationale in cadrul unor prestigioase spatii si contexte culturale, unele dintre ele fiind: Bienala de Arta contemporana de la Moscova 2011, Bienala de la Liverpool 2012 si 2014, Bienala de la Venetia 2013 sau Manifesta din Sankt Petersburg 2014.
www.cosminnasui.com
https://www.facebook.com/cosmin.nasui
https://twitter.com/cosminnasui
www.linkedin.com/company/nasui-collection-&-gallery

Parteneri: Swan Technology Park, Modernism.ro
Traducere: Diana Ionita

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.