Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Performance-ul Aftertaste la Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC Central, Palatul Parlamentului (etaj 4, Auditorium)

0

Muzeul Național de Artă Contemporană găzduiește joi, 12 noiembrie, și sâmbătă, 14 noiembrie, performance-ul Aftertaste. Spectacolul a avut premieră în eXplore festival anul acesta și are la bază colaborarea dintre coregraful Simona Deaconescu și dramaturgul vienez Krõõt Juurak.

Colaborarea dintre cele două artiste s-a concretizat într-un peformance neconvențional în care sunetul este alterat la infinit și prelucrat live iar publicul are libertatea de a alege perspectiva din care privește spectacolul. Performance-ul va avea 3 reprezentații în sala Auditorium, joi de la orele 19:00 și sâmbătă de la orele 17:00 si 19:00.

DSC_2393

 Aftertaste are ca punct de pornire mărturisirile unor persoane sinestezice, cu diferite forme de autism și copii transgender. Într-un univers al senzațiilor duse la extrem și al întrebărilor simple care nu-și găsesc răspuns Diana Spiridon, Simona Dabija și Denis Bolborea transformă informația cu corpul lor dând naștere la o realitate credibilă, dar care se derulează pe alte coordonate.

Aftertaste este un spectacol instalație în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fără început și fără sfârșit, construindu-se și deconstruindu-se neîncetat. Două dansatoare într-o supra-realitate guvernată de reguli aleatorii se depersonalizează, lăsând memoria colectivă să circule înainte și înapoi, una către alta și amândouă către aparatele de captat sunet. Informația este generată și transformată la infinit. Ca să reușească să vadă lumea,trebuie să oprească lumea.

În Aftertaste descompunem o secundă din viața noastră în nanosecunde, ne lăsăm gândurile suspendate în spațiu și timp, libere să călătorească în direcții aleatorii, cu viteze diferite. Poate fi halucinant, intim, fluctuant și îți dă timp să analizezi și să generezi intrebări. E un performance în care ne transformăm constant și ne place să ne regăsim în fiecare dintre cei care ne privesc.”

Simona Deaconescu

Intrarea se face în baza biletului de intrare la MNAC: 10 lei (bilet întreg) / 2,5 lei (bilet redus pentru elevi și studenți). Accesul în curtea MNAC este permis atât cu mașina personală, cât și cu taxiul.

Aftertaste este o producție Tangaj Dance, co-produsă de WASP-Working Art Space and Production și 4 Culture. Spectacolul face parte din proiectul cultural Camera 0003_Linii de fugă, co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) și finanțat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI, prin ARCUB și Primăria Municipiului București. Partener: Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.