Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PEISAJE URBANE DE VIS – URBAN_DREAM_SCAPES

0

Schimbul de tineri “ Urban_Dream_Scape“ s-a desfășurat în perioada 27- 5 mai 2014 în București, sub umbrela Asociației Komunitas în cooperare cu Linnalabor (Estonia) și StudioBasar (Ro).

În cadrul schimbului au participat 25 de tineri, din cele două țări, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Obiectivele proiectului au fost de a de a reactiva spațiile publice urbane și de a construi un sentiment de comunitate în jurul lor. Prin observații empirice și prin muncă în echipă, tinerii au analizat spațiul urban al orașului București și au participat într-un exercițiu de urbanism participativ, cu o abordare socială puternică.
 Activitățile proiectului au fost structurate pentru a stimula procesul creativ,  primele două zile fiind dedicate explorărilor urbane în București,  apoi a urmat o sesiune prelungita de generare și prezentare de idei pentru a realiza două intervenții în spațiul public. În urma atelierului de construcție au rezultat două tipuri de intervenții:  o intervenție de durată, amplasată temporar în Parcul Carol, și o intervenție mobilă, pe care o veți vedea Sâmbătă 28 iunie în Parcul Circului.
platforme pt picnic
Obiectele de mobilier urban au fost utilizate pentru prima data de public în cadrul evenimentului comunitar organizat în Parcul Carol, în data de 3 mai 2014. Intervenția din parc s-a materializat prin amenajarea spațiului dintre lacul mare și lacul mic cu platforme pentru picnic, leagăne și câteva panouri discrete, care reamintesc oamenilor de micile bucurii ”de la firul ierbii” :  ”Întinde-te”, ”Miroase”, ”Joaca-te”, etc.
Intervenția mobilă constituie un mobilier urban multifuncțional, care însoții Asociația Komunitas la toate evenimentele urbane viitoare. Designul flexibil conceput de participanți, permite corpurilor de mobilier să se transforme în gradene, punct de observație sau spațiu de socializare, în funcție de necesități, și vor putea fi utilizate la cerere și de alte organizații.
Până în prezent, printre rezultatele proiectului se numără: un grup de 25 de tineri care și-au îmbunătățit aptitudinile de comunicare, proiectare și construcție; un eveniment comunitar la care au participat aproximativ 700 oameni pe parcursul întregii zile; un spațiu din Parcul Carol care a fost transformat din loc de trecere în spațiu de socializare, etc.

Rezultate proiectului vor fi prezentate pe larg în cadrul evenimentului „Ziua Cartierului Tei”, care va avea loc Sambată, 28 iunie, ora 20 în Parcul Circului din București.

Acest proiect are sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul ”Tineret în Acțiune”, Acțiunea 1.1 Schimburi de tineri
Sponsori pentru construcția spațiului: Policolor S.A. (lacuri si vopseluri), Mobexpert (panouri și materiale refolosibile), CSC Logistica Expert (anvelope refolosibile), Vadova SRL

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.