Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pedalează spre cinema – Eveniment destinat pasionaților de biciclete la Institutul Francez

0

Vineri, 10 iulie, Institutul Francez din București dă startul unei veri responsabile. Campania „A vélo au cinéma – Pedalează spre cinema”, se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale.

Bicicliștii devin centrul atenției, deoarece organizatorii le pregătesc evenimente pe tot parcursul zilei.
Între orele 10:00 și 22:00, veți putea învăța cum se repară o bicicletă, fabricarea creativă de obiecte din produse reciclabile va fi prezentată de către organizația WunderKraft.ro, copiii își vor testa abilitățile de a conduce o bicicletă, dar nu vor lipsi nici filmele, conferințele sau gustările delicioase.
De acum, pasionații de mers pe bicicletă pot sta liniștiți, deoarece parcarea de biciclete este pusă la dispoziție de partenerii evenimentului, Groupama Asigurări.
Afis eveniment

În cadrul evenimentului, BițaColor, primul atelier de vopsit biciclete din București, va oferi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Talentații întreprinzători au creat Școala de Mecanică de Biciclete, prin care încurajează mersul de bicicletă, alături de Comunitatea Bicicliștilor din București.

Remesh prezintă un stand cu produse reciclate, printre care și geanta de bicicletă perfectă. Remesh este marca nascută din inițiativa Ateliere Fără Frontiere de a crea noi oportunități de angajare pentru persoanele aflate în dificultate, prin reciclarea bannerelor publicitare. Produsele remesh spun povestea unor oameni care, într-un atelier de inserție socio-profesională, reușesc să recicleze tone de materiale publicitare și să le transforme într-o gamă de genți și accesorii unice de modă etică: genți, portofele, sacoșe, mape de conferință, pufuri, șorțuri de grădinarit și altele.

#OPTAR va amenaja un traseu unde copiii își vor putea testa abilitățile de a conduce bicicleta.

Copiii cu vârsta între 5 și 11 ani sunt așteptați în curtea Institutului Francez la ateliere de îndemânare pe bicicletă. Prin joacă, copiii se vor pregăti pentru vârsta când vor circula frecvent pe bicicletă pe drumurile publice. Participanții vor fi recompensați cu premii.

Între 2 și 5 iunie s-a desfășurat la Nantes (Franța) conferința anuală VeloCity. Unul dintre cele mai importante incubatoare de strategii și tehnici de încurajare a mersului cu bicicleta, a găzduit peste 1500 de participanți din întreaga lume, printre care și echipa OPTAR. Scopul ei a fost de a aduna cât mai multe informații de la specialiști în planificare urbană și transport aternativ și de a prezenta Drumuri Verzi în București, un proiect pilot de infrastructură prietenoasă cu pietonii și bicicliștii.
Pe 10 iulie, la Cinema Elvira Popescu, de la ora 18.30, în cadrul întâlnirii #OPTARlaVeloCity, Marian Ivan va descrie principii și metode aplicate care au transformat radical până și cele mai aglomerate metropole.

Din cadrul evenimentului nu vor lipsi nici filmele, adresate unui public cât mai variat. Pasionaților de biciclete li s-a pregătit o surpriză de proporții, deoarece sunt invitați să vizioneze filmul Solidream.
Filmul prezintă un grup de prieteni din copilărie, care se hotărăsc să pornească într-o călătorie în jurul lumii, parcurgând 54 000 km, plini de aventuri. Propunându-și să ajungă la extremitățile planetei, ei trec prin deșertul din Atacama și Australia, ajung până în Antarctica, se supun toridei jungle amazoniene, construiesc o plută pentru a coborî pe râul Yukon, ajung să cunoască ținuturile muntoase din Bolivia și din Kârgâzstan. În cei trei ani de aventuri, întâlniri și încercări, unii vor lăsa trecutul în urmă și vor ajunge să înțeleagă măreția omului.

Despre COP21

Franța va găzdui și va prezida cea de-a 21-a Conferință a părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice 2015 (COP21 / CMP11), cunoscută, de asemenea, sub numele de „Paris 2015”, care va avea loc între 30 noiembrie și 11 decembrie 2015.

Acesta este o reuniune crucială, deoarece trebuie să conducă la un nou acord internațional privind clima, aplicabil tuturor țărilor, cu scopul de a menține încălzirea globală sub două grade Celsius. Prin urmare, Franța va juca un rol de lider pe plan internațional, pentru a aduce armoniza opiniile și de a facilita căutarea unui consens al ONU, precum și în cadrul Uniunii Europene, care are un loc important în negocierile privind clima.

Intrarea este liberă (cu excepția proiecțiilor de film).
Pentru rezervarea biletelor la cinematograf: www.elvirepopesco.ro
Participanții la conferința #OPTARlaVéloCity beneficiază de tarif super redus (5RON) la proiecția filmului Solidream.

Organizatori: Ambasada Franței și Institutul Francez București
Parteneri: Ateliere fără frontiere, Remesh, WunderKraft.ro, Optar, Green-Gate, La-pedale.ro, Primăria Sectorului 1, BițaColor, Eurest, Chez Elvire
Parteneri media: RFI, Radio România Internațional, Skirtbike, Phoenix media, Igloo
Cu sprijinul: Groupama Asigurări, Decathlon, Bicicleta, Fabulous Baskets, Paul
Susținut de: Radio Itsy Bity

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.