Pedalează la Rocket Bike Fest – pista prieteniei

0

Au început înscrierile la Rocket Bike Fest – competiția caritabilă de ciclism prin Pădurea Cernica. Organizatorii Rocket Bike Fest propun la a treia ediție un slogan curajos: „Pedalez, mă distrez, donez!” este îndemnul pe care echipa Help Autism – BikeXpert îl are pentru toți cei care de 1 iunie își doresc să se simtă bine și să facă un bine. Înscrierile se fac până pe 29 mai pe website-ul www.rocketbike.ro, fondurile colectate din taxa de înscriere vor fi direcționate către Asociația Help Autism în scopul susținerii programelor gratuite pentru copiii cu autism.

afis_RocketBikeFest_1iunie

 

Rocket Bike Fest are loc în Pădurea Cernica de lângă București, pe un traseu atent amenajat pentru a permite oricărui iubitor de natură și pasionat de competiții sportive să ia startul pe pista prieteniei inițiată de Asociația Help Autism și BikeXpert. Începătorii se pot înscrie la categoria Hobby și vor parcurge un traseu de 25 km din două bucle, în timp ce sportivii mai antrenați vor pedala la categoria Race pe o distanță de 50 km respectiv patru bucle. Traseul, conceput de echipa de ciclism BikeXpert Racing Team este prietenos, cu diferențe mici de nivel, preponderent pe drumuri forestiere și single track-uri tehnice. Copiii concurează alături de un părinte la categoria Family pe o buclă special amenajată pentru ei în pădure, sau singuri, la categoria Copii pe două trasee special amenajate în interiorul Phoenix Aventura Parc. Premiile constau în bani, vouchere, diplome și medalii, iar copii au parte de surprize și cadouri pe durata întregii zile alături de Profesorul Trăznit.

         Pe lângă cursele de ciclism organizate pe grupe de vârstă și nivele de dificultate, Rocket Bike Fest s-a dorit un loc pentru întreaga familie.

         „Rocket Bike Fest este o pistă a prieteniei, o competiție în care atât amatorul cât și profesionistul își va găsi locul. Pe 1 iunie, garantăm distracție maximă pentru copii astfel încât toți să sărbătorim ziua copilului prin sport, distracție și educație.” spune Daniela Bololoi, președinta Asociației Help Autism.

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO), care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber. Inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în 2013, Rocket Bike Fest strânge în cele 2 ediții organizate anual peste 800 de concurenți și peste 2000 de participanți în ziua evenimentelor, zeci de parteneri, sponsori și susținători media. Echipa de organizare alături de cei peste 150 de voluntari construiesc cu fiecare ediție „o pistă a prieteniei” în cel mai mare eveniment sportiv dedicat cauzei.

Cu cei 34.000 RON strânși în edițiile din 2013 pentru continuarea Programului Național de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenție Timpurie în Autism, Rocket Bike Fest a însemnat șansa spre recuperare pentru mai bine de 100 copii cu tulburări din spectrul autismului.

Pentru toate aceste motive, Rocket Bike Fest a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor.

Doritorii se pot înscrie la ediția din 1 iunie a Rocket Bike Fest pe website-ul www.rocketbike.ro până pe 29 mai.

Parteneri oficiali ai competiției sunt Sportul Pentru Tine și Phoenix Cernica Aventura Parc, iar sponsorii ediției sunt Ciuc Radler alături de Isostar, Pandy Toys, Alka, Hymalaia Adventure, Alexandreea Club, La Fântana, Sthil, Danone, Chio, Rostar, Epson, Blue Air, Urban, Nutribon și Fun Science.

www.helpautism.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.