Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 4 octombrie, vino la Fii Bine cu Tine, de Acum!

0

Pentru că vrei să faci față mai bine dificultăților vieții și să afli cum să‐ți fie bine cu tine.

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) organizează cea de-a treia ediție a evenimentului Fii Bine cu Tine!, care va avea loc în București, pe 4 octombrie 2015 – eveniment conex Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie și care se adresează celor interesați de creștere personală, publicului larg, tuturor persoanelor ce doresc să facă față mai bine dificultăților vieții, să relaționeze mai bine cu ele însele și cu persoanele semnificative din jurul lor, să aducă un plus de calitate vieții lor, ca individ, în cuplu sau în familie.

AFIS_ISTT_FBCT
ISTT a inițiat seria evenimentelor Fii bine cu tine! pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum să-şi facă viaţa mai bună colaborând cu psihologi specializați în lucrul cu trauma. Astfel, pentru a răspunde multiplelor nevoi de înțelegere, autocunoaștere și de creștere personală, fiecare ediție abordează o altă tematică. Anul acesta ne propunem să găsim o parte dintre răspunsuri la următoarele întrebări:
 Cum de oamenilor mici și mari le este uneori dificil să fie bine cu ei?
 Cât este de importantă starea de bine din copilărie pentru starea de bine de la vârsta matură?
 Cât adevar este în spatele cuvintelor “ce nu te omoară, te face mai puternic”?
 Cum putem depăși mai usor eșecurile din viața noastră?
 Cât de traumatizantă este experiența unui divorț și cum o transformăm într-una “sănătoasă”?
“Misiunea Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT) este să contribuie în mod profesionist la îmbunătățirea calității vieții tuturor celor care au trecut sau trec prin experiențe dificile și traumatizante. De aceea, conferinţa „Fii Bine cu Tine, de Acum!” vine în sprijinul celor care doresc să afle tehnici şi strategii de prevenţie şi reparaţie a efectelor vizibile şi mai puţin vizibile ale experienţelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovăţia, blocajele, dificultăţile de comunicare, conflictele), întrucât doar această prevenţie şi reparaţie asigură un nivel înalt al sănătăţii şi al stării noastre de bine. Evident, aceasta stare de bine duce natural la îmbunătăţirea relaţiilor cu noi înșine și cu cei din jur.”, declară Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

În prima parte a conferinței va vorbi psihologul Diana Frazzei care va pune sub semnul întrebării afirmația “Ce nu te omoară te face mai puternic” și ne va împărtăși perspectiva sa despre ce ne face cu adevărat puternici atunci când ne confruntăm cu o traumă. Pe de altă parte, ne va ajuta să găsim posibile răspunsuri la următoarele întrebări: Cum ne putem ridica după ce ne simțim doborâți? Putem să ne protejăm și să nu mai fim răniți sufletește?

Gabriel Liiceanu spunea: „Eșecul este locul de unde te ridici pentru a merge mai departe.” Fiecare dintre noi a avut nenumarate eșecuri și, implicit, temeri, înainte de a reuși ceva important. Putem spune că succesul se poate naște din eșec, că a pierde face parte din procesul de a obține ce ne dorim. Psihologul Diana Gavajuc ne invită să ne uităm la Eșecul din oglinda de ieri și să vedem cum ne influențează acesta alegerile și cum poate fi (sau este) o cale spre reușită și creștere personală.

Multe căsnicii se schimbă în timp, chiar dacă ne dorim ca acest lucru sa nu se întâmple. Când cuplurile nu doresc să mai meargă împreună pe același drum, se confruntă inevitabil cu Divorțul. Psihologii Cătălin Nedelcea și Iulia Ciorbea ne invită la o discuție despre acest subiect atât de prezent în viețile cuplurilor de astăzi. Este oare acesta o experiență (potențial?) traumatică…? Cei doi ne vor spune cum putem transforma acest eveniment etichetat ca eșec sau înfrângere într-o oportunitate de creștere pentru parteneri si viitoarele lor relații.

Ziua se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri alături de Diana Vasile care va discuta, printre altele, despre soluțiile și posibilitățile din jurul întrebării Cum de oamenilor mici și mari le este uneori dificil să fie bine cu ei?

Fii Bine cu Tine, de Acum! va avea loc duminică, 4 octombrie 2015, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației (Șoseaua Panduri nr. 90), începând cu ora 10.00.

Pentru mai multe detalii, accesați www.fiibinecutine.ro. Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0735 226 936. Taxa de participare este de 100 lei. ISTT este o asociație non-profit. Fondurile rezultate în urma achitării taxei de participare la evenimente se folosesc pentru asistarea psihologică gratuită a persoanelor aflate în situații de criză, care nu pot susține financiar consultații de specialitate.

Fii Bine cu Tine este un eveniment deschis publicului larg din cadrul Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie, organizată de către ISTT și aflată deja la cea de-a treia ediție. Mai multe informații despre Conferința Internațională de Psihotraumatologie și despre ISTT pot fi găsite la www.psihotrauma.ro. Nu pierde ultimele zile de înscrieri!

Despre Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT)

I.S.T.T. este o asociație profesională interdisciplinară, non-profit, înființată în anul 2010 care își propune să promoveze cunoștințe despre traumele psihice și să ofere ajutor psihologic celor care au nevoie de el. Concentrându-se pe profesionalism, colaborare și eficiență, echipa de psihologi care susține și dezvoltă acest institut are convingerea că traumele psihice reprezintă mai mult decât durere sufletească și suferință emoțională; trauma psihică este o importantă sursă de învățare și de evoluție personală. Pentru mai multe informații despre ISTT, accesați www.psihotrauma.ro sau https://www.facebook.com/IsttTratamentulTraumei

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.