Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 22 iulie se lansează Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit

0

Pe 22 iulie se lansează Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit, cu finanțare nerambursabilă
Asociația Young Initiative anunță lansarea Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit (CMON) în data de 22 iulie 2015, începând cu orele 16:00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.
1

Lansarea Centrului face parte din proiectul „Management sustenabil în sectorul nonprofit din România”, organizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Federația VOLUM, cu un buget total de 60.220 euro asigurați cu sprijinul Granturilor Spațiului Economic European 2009-2014.
Proiectul își propune să sprijine ONG-urile românești în procesul acestora de profesionalizare managerială și sustenabilizare, oferind gratuit o serie de instrumente practice: prima bibliotecă ONG din România, spațiu gratuit și complet dotat pentru desfășurarea de evenimente, primul curs online în format inovator MOOC, cursuri și seminarii pe diverse teme de interes pentru sectorul nonprofit.

Evenimentul de lansare va avea loc în Aula Magna a ASE București, iar ulterior participanții se vor deplasa spre CMON (Str. Tache Ionescu nr. 11, Piața Romană, Clădirea Tache Ionescu a ASE București), cu următoarea agendă:
• 16:00 – 16:30 Sosirea și înregistrarea participanților
• 16:30 – 17:30 Prezentarea proiectului, Beneficiile Membrilor CMON, Rezultatele cercetării despre cursurile online în format MOOC, Prezentarea introductivă a cursului MOOC despre Managementul Sustenabil al unui ONG, intervenții invitați
• 17:30 – 18:00 Spațiu de interacțiune
• 18:30 – 19:30 Inaugurarea oficială a Centrului în sediul din Str. Tache Ionescu nr. 11 (5 min de Aula Magna).
Dat fiind că prin specificul său, CMON se adresează îndeosebi managerilor și liderilor de ONG, aceștia sunt așteptați să ia parte la conferința de lansare și să intre în comunitatea proiectului, bucurându-se o paletă largă de beneficii, după cum urmează:
• spațiul CMON se poate închiria în mod gratuit pentru ședințe și evenimente ale ONG-urilor;
• membrii pot participa la cele 6 cursuri de recrutare, selecție și managementul voluntarilor, plus 6 seminarii tematice de tip peer-to-peer learning;
• în iarna anului curent, se va lansa primul curs online inovativ în format MOOC cu tematica “Managementul sustenabil al organizației nonprofit”;
• prima bibliotecă ONG din București îi așteaptă pe doritori să răsfoiască cele peste 100 de titluri;
• serviciile CMON sunt gratuite;
• membrii au acces la o comunitate de manageri de ONG-uri din România, alături de care pot învăța, dezvolta parteneriate și noi colaborări;

Sunt așteptați să participe la eveniment atât membri ai societății civile, cât și reprezentanți ai instituțiilor publice sau mediului de afaceri interesați de dezvoltarea sectorului nonprofit, asigurându-se în acest fel un dialog multilateral.

Asociația Young Initiative va publica periodic informații referitoare la parcursul implementării proiectului pe site-ul proiectului www.management-ong.ro și pe pagina de Facebook. Înscrierile la eveniment se fac la adresa www.management-ong.ro/lansare .

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Conţinutul acestui comunicat de presă nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor comunicatului de presă. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre Asociaţia Young Initiative
Asociaţia Young Initiative (AYI) este o organizaţie non-profit, înfiinţată în 2009, care le oferă copiilor şi tinerilor instrumentele educaţionale necesare pentru a se dezvolta personal şi profesional, astfel încât să contribuie eficient la construirea României de mâine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.