Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patru zile de Suprarealism: Curs practic de pictura (14-17 iulie)

0

chagall-312x250

Va invitam la un atelier de pictura surprinzator si neconventional, in care toate regulile artei se schimba:Patru zile de Suprarealism: Curs practic de pictura (14-17 iulie). Alaturi de Arina Gheorghitaexperimentam tehnici avangardiste, realizam colaje si afise suprarealiste si ne imaginam peisaje fantastice.

Suprarealismul, acest fabulos curent artistic atat de reprezentativ pentru anii ’20, a antrenat personalitatile cele mai excentrice ale epocii, incepand cu Salvador Dali – parintele oficial al acestei miscari, dar si alti doritori de reforme: belgianul Rene Magritte, romanul Victor Brauner sau germanul Max Ernst.

Ideea acestui curs nu e nicidecum sa copiem lucrarile acestora.

Din contra: ne dorim sa intelegem modul de a gandi al suprarealistilor si sa explicam temeinic fascinatia lor pentru structurile subconstientului: vis, letargie, imaginatie salbatica etc. Apoi vom incerca sa le recreem lumea, realizand lucrari originale in tehnica mixta.

Asadar, programul nostru va fi:

Ziua 1: Vom analiza cateva imagini si vom discuta despre curentul artistic pe care il studiem. Apoi vom combina o natura statica absurda. Folosim verbul „a combina” deoarece cursantilor li se vor da doar 3 obiecte reale, urmand sa completeze natura statica cu alte trei obiecte imaginate. Folosim: tehnica mixta (tempera cu pastel pe carton).

Ziua 2: Vom face un peisaj suprarealist, pornind de la o fotografie obisnuita, care nu se evidentiaza prin nimic. O vom transforma prin mijloace fictive in ceva dramatic si extrem de ciudat, intr-un loc plin de simbolistica. Folosim: tehnica mixta (tempera cu colaj, pe carton).

Ziua 3: Compozitie suprarealista 100% cu titlul „Visul”, bazat pe experiente personale neobisnuite. Folosim: tehnica mixta (tempera cu colaj, pe carton).

Ziua 4: Afis suprarealist pentru o expozitie imaginara cu tema „Animalul care nu exista”. Folosim: colaj , fonta plina si doua batoane pastel.

Lector: Arina Gheorghita

Data incepere: 14 Iulie 2014; Ora curs: 18:30

Numar ateliere: 4

Frecventa zilnica: luni-joi (14 – 17 iulie)

Cost: 250 ron (materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron (materiale incluse)

Loc: str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Va puteti inscrie la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.