Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patru spitale din Alba, Cluj și Harghita vor beneficia de combinezoane de protecție oferite de două asociații din Cluj și din București

0

700 de combinezoane de protecție vor fi produse de trei ateliere din București și distribuite către patru spitale din județele Alba, Cluj și Harghita, județe aflate la data apelului de finanțare în cod roșu. Cele trei ateliere lucrează împreună la producția de combinezoane din aprilie și în ultimele șase luni au produs 3.500 de combinezoane care au fost oferite spitalelor.

Cele patru spitale și încă alte 31 de spitale au semnalat nevoia de echipamente de protecție în luna septembrie, în urma unui apel la înscrieri pentru a recepționa combinezoane de protecție în mod gratuit, lansat de asociația Merci Charity. Peste 10.000 de combinezoane au fost solicitate de cele 35 de spitale înscrise.

În luna noiembrie, asociația a reușit să obțină o finanțare de la Asociația pentru Relații Comunitare în cadrul programului “Fondul de Urgență – Granturi pentru organizații locale implicate în lupta anti-COVID-19” pentru a produce și distribui 700 de combinezoane de protecție în mod gratuit următoarelor spitale: spitalul de Pneumoftiziologie Aiud (Alba), spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca (Cluj), spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (Cluj), spitalul Municipal Gheorgheni (Harghita). ARC a oferit prin Fondul de Urgență destinat sprijinirii spitalelor în lupta anti-Covid, 5 finanțări pentru a răspunde nevoilor legate de pandemie din capitală și județele declarate în cod roșu (Alba, Cluj, Harghita, Sălaj, Timiș și municipiul București) datorită ratei de infectare cu Covid-19 la data de 26 octombrie 2020.

Trei ateliere din București, coordonate de afacerea socială Atelier Merci vor produce și distribui combinezoanele testate pentru standardul SR EN 14126: îmbrăcăminte de protecție.

O altă categorie de beneficiari direcți sunt angajații celor trei ateliere de croitorie unde cel puțin 8 croitori vor lucra la producția celor 700 de combinezoane. Toate materialele și accesoriile necesare producției sunt achiziționate din România.

Cele două asociații doresc ca prin acest sprijin acordat celor patru spitale să contribuie la efortul pe care cadrele medicale îl depun pentru a ajuta pacienții pozitiv COVID-19 și să sprijine economia locală prin colaborarea cu ateliere și furnizori din România.

Despre Asociația Merci Charity Boutique

Merci Charity Boutique este o organizație nonprofit al cărei scop este să acorde sprijin prin proiecte de sănătate mobilă şi educaţie pentru copii cu probleme medicale și sociale. În 2016, asociația a creat afacerea socială “Atelier Merci”, atelier care produce articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii și bărbați din materiale naturale și donează 100 % din profitul obținut către asociația Merci Charity Boutique și proiectul de tratament stomatologic mobil „Zâna Merciluță”. În ultimele șase luni, afacerea socială împreună cu încă trei ateliere din București a produs peste 3.500 de combinezoane de protecție pentru a fi oferite la spitale din țară care au semnalat nevoia și a susținut trei ateliere să păstreze 13 angajați.

www.ateliermerci.ro

www.mercicharity.ro

Despre Asociația pentru Relații Comunitare

Speranță pentru fiecare, putere de la toți.

Fiecare comunitate are resursele necesare pentru a deveni un acasă mai bun și mai puternic pentru oamenii care trăiesc în ea. Asociația pentru Relații Comunitare are misiunea de a descoperi, cultiva și folosi aceste resurse pentru a le oferi oamenilor speranță, dar și un cadru în care să poată acționa. Din 2001 susținem și dezvoltăm comportamentul filantropic în societatea românească, având convingerea că filantropia este unul din modurile prin care putem întări și dezvolta comunitățile noastre. În jurul nostru sunt foarte mulți oameni care fac bine cu cap și inimă, iar pentru ei ne-am asumat misiunea de a dezvolta o infrastructură pentru filantropie, pe care să poată construi. Astfel, le oferim lor, liderilor informali, companiilor și ONG-urilor o platformă, unde să se poată întâlni, să lucreze și să producă o schimbare pozitivă, pe termen lung.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.