Pasionații de cafea sunt invitați la un atelier despre secretele cafelei, cu scop UMANITAR

2

Asociația DeVision și cafeneaua Coftale organizează joi, 12 septembrie 2013, începând cu ora 19:00, o acțiune de strângere de fonduri pentru Dorinel Tilică, în cadrul unui atelier dedicat cafelei susținut de doi dintre cei mai buni specialiști în cafea din România. Acesta va avea loc la cafenea, în Strada Profesor Ștefan Mihăileanu nr.42, Sector 2, București.

Bucharest School of Coffee (1)Dorinel are 5 ani și suferă de retinopatie (o afecțiune a retinei), cauzată de nașterea prematură. Pentru a putea vedea, el trebuie operat urgent în SUA, iar costul intervenției chirurgicale este de 35.000 euro. Până în acest moment s-au strâns 18.000 de euro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Bucharest School of Coffee, din partea cărora vor participa Paul Ungureanu, trainer recunoscut la nivel internațional de către Speciality Coffee Association of Europe, fiind unul dintrepuținii certifieri din lume care pot acorda diplomele de barista Level 1 și 2, și Floriana Vlaicu, ocupanta locului 6 la competiția World Coffee in Good Spirits și dublu campion național Coffee în cadrul Good Spirits 2011-2012.

Gazda evenimentului va fi Antonio Iftimescu, barista acreditat de către Bucharest School of Coffee, care a decis să investească în dezvoltarea pieței de cafea de specialitate din România prin fondarea cafenelei Coftale.

Participanții la atelier vor afla ce se ascunde în spatele unei cafele, ce înseamnă specialty coffee și cum pot prepara ei înșiși o cafea mai bună acasă. Cei trei barista vor prezenta câteva metode de preparare a cafelei (Aeropress, V60, Syphon), iar seara se va încheia cu degustarea cafelei preparate.

Pentru a se înscrie la ”Atelierul Coftale: secretele cafelei”, doritorii sunt rugați să trimită un email de confirmare a participării la adresa asociatiadevision@gmail.com, cu numele complet si numarul de mobil,  până la data de 10 septembrie 2013.

Taxa de participare este 50 RON/persoană, un procent de 75% din prețul fiecărui bilet urmând să fie depus în contul deschis pentru Dorinel. Atelierul va dura o oră și jumătate, iar la el pot participa 30 de persoane.

Toți cei care doresc și pot să-l ajute pe Dorinel să poată vedea, fără a participa la atelier, vor avea posibilitatea în seara acestuia să facă o donație la cafeneaua Coftale.

Mai multe informații despre Dorinel Tilică pot fi citite aici: http://dorintilica.blogspot.ro/p/povestea-mea.html.

Organizatori:

Asociația DeVision: www.facebook.com/AsociatiaDevision

Bucharest School of Coffee: http://scoaladecafea.com/

Coftale: www.facebook.com/Coftale

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.