Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PASAREA MAIASTRĂ, cea mai nouă locomotivă pictată cu materiale de la Policolor, a plecat în primul ei drum, din Gara de Nord

0

 Cristian Scutaru și Răzvan Scutaru, cei doi artiști care au transformat locomotiva în exponat de artă urbană neconvențională au săvârșit opera în 276 ore de lucru și au folosit peste 300 de litri de vopsea, lac și diluanți.
 În călătoria sa inaugurală, locomotiva ”Pasarea Măiastră” a pornit către mare cu trenul IR 1585. Zilnic, va pune în mișcare patru trenuri din cadrul programului estival “Trenurile Soarelui”
 Prin ”Culorile României”, Policolor sprijină cu materiale și concursuri de creație proiectele venite din zona urbană și rurală, pe care comunitățile le susțin și le pot implementa.

locomotiva pasarea maiastra.jpg

Policolor și CFR Călători au inaugurat ieri, în Gara de Nord, locomotiva ”Pasărea Măiastră”, pictată după o idee aparținând lui Adrian Felix Dărăbăneanu, câștigătorul concursului de creație derulat și premiat de Policolor: Moving Art, din cadrul campaniei „Culorile României 2016”.

Locomotiva, decorată cu multă migală și deosebit talent de artiștii Cristian Scutaru și Răzvan Scutaru va pune în mișcare patru trenuri din cadrul programului estival “Trenurile Soarelui”, unul dintre acestea fiind chiar „Trenul Tineretului”. Proiectul este rezultatul colaborării dintre CFR Călători, operatorul național de transport feroviar călători, și Policolor, producător român cu tradiție și experiență în industria de lacuri și vopsele.
”În folclorul românesc, ”Pasărea Măiastră” e o ființă supranaturală, plină de lumină și culoare. E înzestrată cu puteri magice, iar frumusețea ei unică încântă doar privirea celor cu adevărat privilegiați. La asta m-am gândit când am făcut desenul pe care acum toți românii îl pot admira. E o mare mândrie pentru mine faptul că lucrarea mea beneficiază de o asemenea expunere”, a declarat Adrian Felix Dărăbăneanu, absolvent al Universității Naționale de Arte București.

În călătoria sa inaugurală, locomotiva ”Pasărea Măiastră” a pornit către mare, la ora 14.00, cu trenul IR 1585, și a ajuns la Constanța, la 16.28. Zilnic, va pune în mișcare patru trenuri din cadrul programului estival “Trenurile Soarelui”, unul dintre acestea fiind „Trenul Tineretului”.

„Cu această lansare vrem să transmitem mesajul că suntem în plină schimbare cu și pentru oameni. CFR Călători are nevoie de culoare, iar cum fiecare călătorie e unică, și ”Pasărea Măiastră” e unică. Locomotiva va străbate țara și va duce cu ea mesajul tinereții” a declarat Iosif Szentes, director general CFR Călători.

Anul trecut, printr-un parteneriat cu Policolor, tot în cadrul proiectului ”Culorile României” a fost lansată ”Hora”, prima locomotivă transformată în artă urbană neconvențională care promovează tradițiile românești. În prezent, ”Hora” circulă de la București spre Constanța, Craiova, Brașov, Bacău, Tecuci, Buzău, Drobeta Turnu Severin și Cluj Napoca.

„Culorile României este un proiect în continuă creștere, care atinge din ce în ce mai mulți oameni și susține misiunea Policolor de a transmite culoarea în viața românilor. Împreună cu CFR Călători am continuat parteneriatul demarat în 2015 și sperăm că locomotiva ” Pasarea Măiastră” să fie primită de către călători la fel de bine ca și locomotiva Hora, și să le facă drumurile mai plăcute”, susține Ion Florescu, președintele Consiliului de Administrație al Policolor SA.

Cristi Scutaru si Razvan Scutaru

locomotiva Pasarea Maiastra

În executarea picturii, pentru ”Pasărea Măiastră” s-au utilizat materiale specifice furnizate de Policolor Automotive – divizia auto a producătorului român, rezistente la condițiile de exploatare a locomotivei și la cele de mediu. Valoarea materialelor utilizate – vopsea, diluant, lac și consumabile – a fost de peste 16.000 de lei iar cantitățile au depășit 300 de litri. Cristian Scutaru și Răzvan Scutaru, cei doi artiști care au conturat opera într-un timp maraton, 276 de ore de lucru, sunt ambasadori ai proiectului ”Culorile României”. ” Proiectul este o provocare din punct de tehnic și a suprafeței care a trebuit acoperită. O astfel de lucrare îi oferă unui artist un bun examen față de publicul larg, iar eu sunt mândru că pot lua real și direct pulsul oamenilor vizavi de creația mea artistică. Întreg proiectul ”Culorile României” e singura și cea mai mare expoziție de artă urbană neconvențională în aer liber la care românii pot lua parte”, a declarat artistul Cristian Scutaru.

“Culorile României” are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană și rurală pe care comunitățile le susțin în fața Policolor și le pot implementa. Proiectele fie contribuie la păstrarea identității arhitectonice, fie sunt lucrări de artă urbană care aduc culoare în zonele urbane, încărcate de gri.

tren_Pasarea Maiastra

Despre Policolor

Policolor,producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei – sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor – sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol- în cadrul Policolor Automotiveși produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilităţi aflate în cadrul Policolor Industrial Coatings.

Produsele Policolor sunt prezenteîn peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. Compania dispune în prezent de o reţea de 12 magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţide producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.

Mai multe informaţii pe: www.policolor.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.