Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Participare la puterea a 3-a

0

 

“Participare la puterea a 3-a: probleme locale, solutii inovatoare si comunitati implicate!“

Accesul la resurse publice al cetatenilor, in general, si al cetatenilor exclusi economic si social, in special, reprezinta o problema a carei gravitate este cu atat mai evidenta in perioadele de declin economic. In absenta accesului la servicii de salubritate, iluminat public si transport local—pentru a da numai cateva exemple—situatia cetatenilor exclusi economic si social se agraveaza, creandu-se astfel premisele multiplicarii cazurilor de saracie. Pornind de la aceste considerente, Asociatia Nationala a Birourilor de Consilliere pentru Cetateni (ANBCC) implementeaza, in intervalul august 2013-decembrie 2014, proiectul “Participare la puterea a 3-a: probleme locale, solutii inovatoare si comunitati implicate!“.

Prin „Participare la puterea a 3-a: probleme locale, solutii inovatoare si comunitati implicate!”, ANBCC  urmareste cresterea capacitatii comunitatilor locale de a influenta procesul de luare a deciziilor la nivel local, asigurand astfel accesul grupurilor vulnerabile la servicii si resurse. In vederea indeplinirii scopului asumat, actiunile si activitatile pe care ANBCC le va intreprinde in cadrul proiectului sunt concentrate in jurul a trei obiective specifice, dupa cum urmeaza:

1. Promovarea a trei metode inovatoare de participare la luarea deciziilor si incluziune sociala (bugetare participativa; contracte comunitare; finantare alternativa – economie sociala si fonduri comunitare) in 30 de comunitati din Romania;

2. Organizarea si formarea a 6 grupuri de dezbateri si influentare a politicilor publice in 6 comunitati selectate;

3. Implementarea a cel putin uneia dintre metodele inovatoare promovate, in fiecare dintre cele 6 comunitati unde au fost organizate grupuri de dezbateri.

anbcc

Pentru adecvarea metodelor inovatoare de participare la luarea deciziilor si incluziune sociala la nevoile si realitatile locale, ANBCC se afla, in prezent, in etapa de pregatire a „Caravanei bunei guvernari“. Aceasta activitate presupune un tur de prezentare a celor trei metode inovatoare de participare publica și incluziune sociala catre autoritatile publice din treizeci de localitati din Romania.

Valoarea totala a proiectului este de 126 181 CHF, din care valoarea co-finantarii din partea Elvetiei este de 113 563 CHF, iar 12 618 CHF reprezinta contributia ANBCC.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.