Parcul Lumea Copiilor găzduieşte „Noaptea Albă pentru Zile Negre”

0

Te-ai gândit vreodată că „Visul tău” poate fi „Coşmarul lor”?

 

Pe 5 iulie 2013, Crucea Roşie Română organizează în Parcul Lumea Copiilor „Noaptea Albă pentru Zile Negre”, o acţiune de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre.

Crucea Roşie este singura organizaţie abilitată prin lege pentru a interveni în cazul unui dezastru (catastrofă naturală, război etc)  ca auxiliar pe lângă instituţiile statului, aceasta reprezentând totodată misiunea Mişcării Internaţionale de Cruce şi Semilună Roşie. Fondurile strânse de Crucea Roşie vor face posibilă intervenţia şi asigurarea primului ajutor către populaţia din România în cazul unei catastrofe.

„Noaptea Albă pentru Zile Negre” face parte din Programul de Prevenire şi Intervenţie în caz de dezastre ce îşi propune să realizeze o simulare a unei tabere de dezastre reale. Tabăra va fi amplasată pe 5 iulie, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti, loc în care Crucea Roşie invită toţi doritorii să experimenteze sentimentele pe care le trăiesc persoanele aflate în situaţii de dezastre.

Invitatie Noapte Alba pentru Zile Negre

„Ca citadini suntem obişnuiţi cu confortul de zi cu zi, încât percepem realitatea doar prin prisma sa, iar o noapte sub cerul liber poate fi o încântare. Însă, pentru victimele calamităţilor, nopţile petrecute sub cerul liber sunt tot ce le-a mai rămas. În cadrul „Nopţii Albe pentru Zile Negre” vă invităm să descoperiţi o altă lume, una dură, cea a dezastrului şi a efectelor devastatoare pe care acesta îl lasă în urmă, pentru a experimenta astfel o noapte din viaţa unui sinistrat”, declară Mihaela Geoană, Preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Un dezastru poate schimba perspectiva asupra vieţii, iar ceea ce percepem ca fiind frumos sau plăcut în mod normal, în contextul unei calamităţi devine un coşmar. „Visul tău, coşmarul lor”, al celor care au fost loviţi de calamităţi, iar tot ce le-a rămas sunt nopţile sub cerul liber. Prin tabăra de dezastre, Crucea Roşie vă invită să trăiţi o altfel de realitate, una tristă şi dureroasă, cea a persoanelor sinistrate. Participanţii au ocazia de a se pune în rolul acestora şi de a experimenta o noapte în aer liber, asemenea victimelor dezastrelor naturale.

În intervalul 15.00-21.00, în tabăra Crucii Roşii vor avea loc demonstraţii de prim ajutor şi tehnici de pregătire şi intervenţie în caz de calamităţi, ateliere de educaţie umanitară, dar şi ateliere de prim-ajutor şi creaţie pentru copii. Doritorii pot vizita tabăra în cadrul tururilor organizate. La sfârşitul acestor tururi, cei care doresc pot face donaţii către victimele dezastrelor naturale din România.

Participanţii care s-au înscris pe pagina de Facebook a Crucii Roşii Române vor rămâne în tabără pentru a petrece „Noaptea Albă pentru Zile Negre” ca nişte adevăraţi sinistraţi: vor lua cina ca într-o adevărată tabără de dezastre, vor participa la ateliere şi proiecţii de filme şi vor dormi în corturi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.