Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Palatele si Castelele stiute si nestiute ale Romaniei

0

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri, 17 octombrie, de la ora 19:00, sa descoperiti Palatele si Castelele stiute si nestiute ale Romaniei in cadrul cursului sustinut de istoricul Anita Sterea.Matei_Corvin-370x250

 Romania are pe teritoriul sau numeroase palate sau castele boieresti asupra carora s-a asternut timpul si de multe ori si uitarea. Palatele celebre ale Romaniei, pornind de la Palatul Culturii din Iasi, Palatul Mogosoaia, Castelul Bran, Castelul Corvinilor sau Castelul Peles, sunt cladiri ce se bucura de o mare mediatizare si conservare.

Mai exista insa, in Romania, palate spectaculoase ce sunt mai putin cunoscute publicului larg ca de exemplu Palatul Ruginoasa, Palatul Brukental din Avrig, Castelul Iulia Hasdeu, Castelul Bibescu de la Posada sau Palatul Culturii din Targu-Mures, monumente foarte bine conservate insa prea ascunse uneori de ochii calatorilor. Toate aceste palate au fost, la timpul lor, adevarate resedinte pline de fast si somptuozitate.

Temele celor trei intilniri sint:

1. La prima intalnire descoperim povestea palatelor faimoase ale Romaniei printre care se numara Palatul Mogosoaia, Castelul Peles si Pelisor, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Palatul Snagov, Palatul Cantacuzino, Palatul Brukental etc.

2. A doua intalnire este destinata palatelor adminstrative si de cultura din Romania precum Palatul Culturii din Targu Mures, Palatul Culturii din Iasi, Palatul Culturii din Ploiesti, Palatul Administrativ din Craiova etc.

3. La ultimul curs descoperim palatele mai putin cunoscute ale Romaniei printre care se afla Castelul Iulia Hasdeu, Palatul Santamarie Orlea, Palatul Jean Mihail Craiova, Palatul Brukental Avrig, Palatul Ruginoasa etc.

Toate povestile vor fi insotite de imagini de arhiva sau contemporane.

Lector: Anita Sterea

Data incepere: 17 Octombrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3; Frecventa: saptaminal, vineri

Varsta Minima: 16 ani

Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.