Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Padurea Copiilor a prins viata!

1

Alergatorii ViitorPlus din cadrul Raiffeisen Bucharest International Marathon au strans fonduri pentru plantarea primilor 7.500 de puieti din Padurea Copiilor

Intre 7-9 octombrie 2011, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a fost prezenta la cea de-a patra editie a Maratonului International al Bucurestiului, fiind pentru al III-lea an consecutiv cauza de mediu a evenimentului sportiv.

Pentru 68 dintre alergatorii inscrisi la diversele competitii, miza participarii a fost mai mult decat competitionala, ei au ales sa alerge pentru Padurea Copiilor.

Padurea Copiilor este un nou proiect ViitorPlus, dezvoltat sub umbrela programului Adopta un copac! cu scopul de a planta si ingriji cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, in incercarea de  a aplica  conceptul de drept intergenerational:

O generatie  planteaza  copaci  si o alta se bucura de umbra”, in cuvinetele lui Mihai Adrian Negru, unul dintre alergatorii ViitorPlus la cursa de semimaraton. Pentru început, obiectivul este plantarea a 30.000 de puieţi, câte unul pentru fiecare nou-născut din Bucureşti.

Intr-o actiune temerara, alergatorii ViitorPlus au fost incurajati sa stranga fonduri pentru a sustine Padurea Copiilor, astfel ca eforturile lor cumulate s-au concretizat in atragerea  de donatii si sponsorizari in echivalentul a 7.500 de puieti ce urmeaza sa fie plantati in primavara viitoare.  In continuare, ViitorPlus incurajeaza contributia donatorilor si sponsorilor pentru atingerea obictivului de 30. 000 de puieti, doantii online fiind posibile pe www.viitorplus.ro/doneaza.

Pe langa ajutorul organizatoric acordat mai ales pe segmentul de inscrieri la maraton, echipa ViitorPlus impreuna cu cei peste 100 de voluntari  implicati au implementat solutii sustenabile de colectare a deseurilor in vederea reciclarii cu scopul diminuarii amprentei de carbon generate de un asemenea eveniment de anvergura. La finele celor 3 zile de competitii, Recicleta a strans peste 186 kg de carton si 110 kg de PETuri .

Printre principalii sustinatori ai alergatorilor se numara GDF Suez Energy Romania, KPMG, ING Asigurari de Viata, RHS. La realizarea acestor rezultate si-au adus contributia si Violeta’s Vintage Kitchen, Body Exprim, Organic Baby Bio Shop, Clubul Sportiv Soul Fighters, Cocon, Gradinite.com, Ro Club Maraton, Steysha School of Irish Dance, Asociatia Sportiva de Scrima “Engarde”, Viva Sport, Centrul de Nutritie Superfit, LumeaBuna.ro, RomaniaPozitiva, CentruldePresa.ro, Sustinem.info, Calendare Evenimente, Stiuunloc.ro.,  Active Center.

O contributie la fel de importanta a avut-o si Iulian Ifrim, coordonator in cadrul asociatiei ViitorPlus al proiectului Sacosa de Panza care s-a inscris si a alergat pentru Padurea Copiilor la cursa de 42 de km: “vreau sa alerg pentru paduri, nu as fi alergat daca nu era o cauza”.

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.