Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pachetul Economiei Circulare și sistemul deșeurilor din România, subiecte fierbinți la CIRCULAR 2

0

Ia-ti informatia din cel mai bun mediu

CONFERINȚELE GREEN REPORT
”Pachetul Economiei Circulare și sistemul deșeurilor din România, subiecte fierbinți la CIRCULAR 2”

VIzual-Circular-2
Marți, 12 aprilie, la Willbrook Platinum (Șoseaua București-Ploiești 172-176, Sector 1, București), va avea loc ”CIRCULAR 2”, conferință-reper pe tema economiei circulare.

”CIRCULAR 2” este primul eveniment din seria de CONFERINȚE GREEN REPORT din 2016, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, și al doilea pe tema economiei circulare, după CIRCULAR, care a avut loc în septembrie 2015.

Cei mai importanți responsabili pe probleme de mediu din România și reprezentanți ai autorităților europene se vor reuni în cadrul ”CIRCULAR 2”: ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer; Comisarul European pentru Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit, Karmenu Vella; ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc; Senior Environmental Specialist Banca Mondială, Cesar Niculescu; Associate Director Zero Waste Europe, Mariel Vilella; secretarul de stat al ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Corina Lupu; președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Dorel Tudor; președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători, Florin Jianu; PM GBI, Ninel Lazăr; Directorul general CHEP, Gabriel Andronescu; primarul Târgu Lăpuș (primul oraș ”zero waste” din România), Mitru Leșe; președintele Asociației Române pentru Ambalaje și Mediu, Robert Uzuna; președintele Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare, Irina Ionescu; directorul general RER și președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Radu Merica; președintele Environ, Andrei Orban; președintele CIROM, Mihai Rohan; directorul Marketing RECOLAMP, Roxana Șunică; blogger-ul Ana Morodan; jurnalistul Maria Coman; președintele Asociației Green Revolution, Raluca Fișer.

Pachetul legislativ privind Economia Circulară este mai puțin cunoscut în România. ”CIRCULAR 2” va fi cadrul de dezbatere al provocărilor pe care le presupune implementarea acestuia. Alături de prezentarea perspectivelor la nivel european, la ”CIRCULAR 2” se va discuta aplicat despre Directivele europene privind deșeurile de ambalaje și despre sistemul din România al gestionării deșeurilor. Colaborarea reală și eficientă între autoritățile centrale și industriile de reciclare, colectare, salubritate și generatorii de deșeuri reprezintă un alt topic important la ”CIRCULAR 2”, la fel și prezentarea elementelor cheie pentru succesul implementarii principiilor economiei circulare.

Economia circulară este provocarea secolului 21: o economie bazată pe reducerea consumului de energie și materii prime, în care deșeurile rezultate să aibă destinații precise încă din faza de proiectare, prin integrarea lor în spirala ciclică a reutilizării.

Conferintele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. În acest sens, echipa Green Report schimbă „standardul“ și aduce cateva abordări diferite: în loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; în loc de prezentări power point anoste, interviuri 1:1; în loc de urmărirea ceasului până la finalul evenimentului, dinamica și implicarea activă a publicului.

Partenerii media ai ”CIRCULAR 2” sunt: News.ro, Ziare.com, Business Arena, Business 24, Calendar Evenimente, Cariere, România pozitivă, CSR Media.

Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR 2“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Website: www.greenreport-conferinte.ro, www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.